Sekite mus Facebook'e!
Bulvių kotletai yra gera mėsos kotletų alternatyva. Žinoma, skonio požiūriu tokie kotletai neprilygsta kotletams iš maltos mėsos. Tačiau šis analogas padės, kai namuose nėra maltos mėsos
. Bulvių kotletai žinomi daugelyje pasaulio šalių. Juos ruošia ir pasninkaujantys žmonės, ir vegetarizmo šalininkai. Pagrindinis tokių kotletų pliusas – jų nauda organizmui
. Bulvėse yra daug naudingų medžiagų. Todėl svarbu jas valgyti dažnai.
Paruoškime bulvių kotletus namuose.
Bulvių kotletų ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- miltai – 4 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio.
Imbierinio padažo ingredientai:
- grietinė – 3 valg;
- imbiero – gabalėlis;
- citrinos sulčių – 1 šaukštelis;
- cukraus – 1/2 šaukštelio;
- druskos – žiupsnelis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Bulvių kotletų paruošimas:
Išvirkite bulves, kol jos bus paruoštos, nulupkite jas ir sutarkuokite stambia tarka. Bulvių masę pasūdykite, supilkite miltus ir užminkykite tešlą.
Padalykite tešlą į 8 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ryšulėlį, taip pat padalykite į 8 dalis, suformuokite nedidelius rutuliukus. Rankine sulčiaspaude suploto rutuliuko paviršiuje sukurkite žvaigždės raštą.
Kepkite bulvių kotletukus keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.
Padažui paruošti į grietinę smulkiai sutarkuokite imbierą, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir druską su juodaisiais pipirais, išmaišykite.
Nuo bulvių kotletų pašalinkite aliejaus perteklių – sudėkite juos ant skepetaitės ir palaukite, kol riebalai nutekės.
Rekomenduojama kotletukus patiekti su imbieriniu padažu.
