Sekite mus Facebook'e!
„Olivier” salotos yra vienos iš žinomiausių ir mėgstamiausių salotų posovietinėse šalyse, tapusios tikru Naujųjų metų švenčių ir kitų šventinių renginių simboliu. Kiekviena šventė, ypač Rusijoje ir NVS šalyse, sunkiai įsivaizduojama be šio patiekalo, nes jis simbolizuoja šventę ir šeimos bei draugų šilumos atmosferą.
Olivjė salotas XIX a. pabaigoje sukūrė prancūzų virtuvės šefas Lucienas Olivjė, dirbęs viename geriausių Maskvos restoranų. Iš pradžių jo receptas buvo gana sudėtingas, į jį įėjo tokie egzotiški ingredientai kaip vėžių kokteiliai, foie gras ir padažas iš įvairios mėsos bei priedų. Tačiau po 1917 m. revoliucijos receptas buvo supaprastintas ir tapo prieinamesni tokie produktai kaip bulvės, morkos, kiaušiniai ir virta dešra.
Sudedamosios dalys:
- Vištiena – 300 g;
- bulvės – 4 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 200 g;
- žaliųjų žirnelių – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- lydytas sūris – 2 vnt;
- juodųjų pipirų;
- majonezas.
Olivier paruošimas:
Virtą vištieną, nuluptas bulves, morkas ir kiaušinius smulkiai supjaustykite. Taip pat smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir svogūnus
. Visus supjaustytus ingredientus sumaišykite salotinėje. Į salotas įberkite žaliųjų žirnelių
. Šaltus sūrius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į salotas. Olivjė salotas pagardinkite majonezu, druska ir pipirais pagal skonį.
Patiekdami šias salotas galite papuošti žaliaisiais svogūnais. Tai skanios Olivier salotos, kurios tikrai patiks visai šeimai.
