Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų sūrio pica – originali ir sveika mėgstamo patiekalo versija, kurioje įprastą mielinę tešlą pakeičia pagrindas su tarkuotomis cukinijomis.
Tokia pica būna ypač minkšta, sultinga ir lengva, o jos kraštai išlieka traškūs ir puikiai išlaiko formą. Dėl cukinijos tešla tampa drėgna ir minkšta.
Jos skonis beveik nereikšmingas, tačiau ji puikiai dera su sūrio užpilu, todėl pagrindinis skonis atsiskleidžia dar ryškiau.
Šis picos užpildas – tikras skanėstas sūrio mėgėjams
.
Tarkuota mocarela, kietųjų rūšių, grietininiai sūriai ar jų deriniai ištirpsta apetitą žadinančioje plutoje, tolygiu sluoksniu padengdami daržovių pagrindą. Ši pica puikiai tinka lengvai vakarienei, užkandžiui ar vaišėms svečiams.
Sudedamosios dalys:
- cukinijos – 3 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai;
- morkos – 1 vnt;
- raudonoji paprika – 1 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- pieno – 300 ml;
- miltai – 240 g;
- čederio sūris – 150 g.
Cukinijų sūrio picos paruošimas:
Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais daržovių skustuku, pasūdykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną, keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną
. Morkas taip pat supjaustykite
daržovių
skustuku
.
Sudėkite morkas kartu su svogūnais ir kepkite porą minučių.
Nulupkite paprikos vidų ir supjaustykite mažais plonais šiaudeliais, sudėkite juos kartu su morkomis ir svogūnais
.
Smulkiai sukapokite petražoles, pasūdykite ir papipirinkite daržovių masę ir sumaišykite
. Iš cukinijų išspauskite skysčio perteklių, sudėkite į jas pakepintas daržoves ir petražoles
.
Atskirai įmuškite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir miltus ir užminkykite tešlą.
Supilkite tešlą į daržovių masę ir išmaišykite. Pergamentu išklotą kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir
sudėkite tešlą ant skardos, paskirstydami ją po visą paviršių.
Kepkite tešlą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Stambia tarka sutarkuokite sūrį, juo padenkite paruoštos tešlos viršų.
Picą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Gaunate paprastą, bet neįprastą picą iš cukinijų tešlos su sūriu. Pagal skonį ant viršaus galite dėti kitų produktų, kurie labiau patiks jūsų šeimai.
