Sekite mus Facebook'e!
Varškės rozetės – tai Sovietų Sąjungoje populiarūs sausainiai. Deja, šiais laikais daugelis žmonių varškės rozetes pamiršo dėl didelės kitų rūšių sausainių įvairovės. Tačiau būtent varškės rosochki yra įtraukti į tą nelipnių saldžių sausainių, tinkančių bet kokiai progai, sąrašą. Jie paprasti ir skanūs, juos gali pasigaminti bet kuris pradedantis virėjas
. Rožyčių receptą pagal GOST sunku rasti. Sausainiai nuo gamybos konvejerio nuriedėjo apie 1980 m. Tačiau yra daugybė naminių varškės rožių receptų. Vienu iš paruošimo būdų skubame pasidalyti.
Varškės rozečių ingredientai:
- kiaušinis – vnt;
- cukraus – 80 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – 1,5 g;
- sviesto – 80 g;
- varškės – 250 g;
- raugas – 6 g;
- miltai – 300 g.
Varškės rozetės paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, cukrų ir vaniliną, plakite plaktuvu, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į kiaušinių masę sudėkite minkštą sviestą, išmaišykite
. Į kiaušinių masę sudėkite varškę ir taip pat įmaišykite į bendrą masę. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, palaipsniui supilkite į varškės masę ir išminkykite elastingą ir minkštą tešlą.
Padalykite tešlą į dvi lygias dalis
.
Vieną tešlos dalį pakiškite po maistine plėvele, o kitą dalį iškočiokite į 3 mm storio sluoksnį.
Sluoksnį padalykite į maždaug 7 cm skersmens apskritimus, galite dirbti su apskritimu. Sudėkite 3 nedidelius plokščius pyragėlius, uždengdami vienas kitą, ir susukite.
Perpjaukite ritinį per pusę, ne iki galo, ir paskleiskite žiedlapius. Tą pačią procedūrą atlikite su kitais paplotėliais ir likusiu tešlos gabalėliu.
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir išdėliokite rožes ant paviršiaus atstumu viena nuo kitos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Paruoštas rožes apibarstykite cukraus pudra. Iš šios tešlos taip pat puikiai tinka vaisių pyragai.
