Sekite mus Facebook'e!
Užuot įprastai kepę keptuvėje ir įdarę atskirai, čia naudojama viena kepimo skarda ir visas įdaras iš karto – slyvos kepamos tiesiai tešloje. Kol pagrindas kyla ir stingsta orkaitėje, ant viryklės paruošiami cukraus ir džiūvėsėlių trupiniai, kurie patiekalui suteikia būdingą auksinę spalvą ir traškumą. Pjausčius blynas virsta mini bandelėmis, kurių kiekviena prisismelkia vaisių aromato ir yra papildyta saldžiu karamelės sluoksniu.

Sudedamosios dalys:
2 dideli kiaušiniai
žiupsnelis druskos
2 pakeliai vanilinio cukraus
400 ml pieno
160 g kvietinių miltų
3 šaukštai augalinio aliejaus (tešloje)
kelios slyvos
80 g cukraus
80 g džiūvėsėlių
3 šaukštai augalinio aliejaus (pabarstymui)
Paruošimas:
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir vanilinio cukraus. Plakite iki lengvų putų, tada supilkite pieną ir išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus, nuolat maišydami, kol tešla taps lygi ir be gumulėlių. Supilkite sviestą, vėl išmaišykite iki visiškai vientisos masės. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Slyvas kruopščiai nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus, supjaustykite mažais kubeliais ir paskleiskite ant tešlos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepimo skardą įdėkite į vidurinę lentyną. Kepkite apie 18–20 minučių, kol lengvai pagels, priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių. Kol kepa pagrindas, paruoškite trupinius. Į sausą keptuvę suberkite cukrų ir džiūvėsėlius, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pagels.

Įpilkite aliejaus ir, nuolat maišydami, pakaitinkite dar kelias minutes, kol trupiniai taps trupininiai ir kvapnūs. Iškepusį blyną šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite juostelėmis arba kvadratėliais, gausiai pabarstykite šiltais trupiniais ir susukite į ritinėlius. Jei norite, galite juos apvolioti likusiuose trupiniuose, kad gautumėte dar sodresnį traškų sluoksnį.

Desertas viduje minkštas, su šviežių slyvų aromatu ir saldžiu auksiniu plutele išorėje.
