Sekite mus Facebook'e!
Sumuštinių su svogūnais istorija siekia tolimą praeitį, kai žmonės pradėjo naudoti duoną kaip pagrindą įvairiems patiekalams. Sumuštiniai su svogūnais yra paprastas ir skanus patiekalas, kurį galima paruošti iš turimų ingredientų.
Pirmą kartą apie tokius patiekalus užsimenama dar antikos laikais
.
Tuomet žmonės įvairių rūšių duoną naudojo kaip lėkštes ar indus maistui nešiotis. Ant tokio duonos gabalėlio buvo galima dėti sūrį, mėsą ar daržoves, įskaitant svogūnus.
Laikui bėgant ir vystantis įvairių šalių kulinarinėms tradicijoms, atsirado įvairių sumuštinių variantų. Kiekviena kultūra turi savitų receptų ir šio patiekalo gaminimo būdų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Duona;
- Pienas – 100 ml;
- dešrelės – 2 vnt;
- svogūnai – vnt;
- Sūris – 150 g;
- Česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Paprika;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Krapai – saujelė.
Sumuštinių su svogūnais paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pabarstykite paprika, įtrinkite česnako skiltelę, supilkite 50 ml pieno. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite sūrį ir dešreles
. Sūrį ir svogūną sudėkite į kiaušinį ir išmaišykite. Į mišinį supilkite dešreles ir pieną, dar kartą išmaišykite. Susmulkinkite
krapus, supilkite į mišinį, išmaišykite. Duonos riekes pamerkite į mišinį taip, kad duona į jį įsigertų.
Duoną sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Ant riekelių dėkite svogūnų mišinio ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Gausite sočius neįprastus sumuštinius su svogūnais. Tai geras pusryčių variantas iš visko, ką turite šaldytuve.
