Sekite mus Facebook'e!
Neįmanoma įsivaizduoti skanaus mėsos gaminio paruošimo be kokybiško marinato. Šis mėsos ruošimo procesas yra būtinas, kad kepant gautume aromatingą ir sultingą patiekalą
. Pirmosios marinato rūšys buvo žinomos senovės Egipte ir Romoje. Tačiau tuomet žmonės mėsą marinavo daugiausia acte. Atsiradus vyno ir alaus produktams, mėsos gaminius pradėta marinuoti alkoholyje
. Rytuose į mėsos marinavimą buvo žiūrima labai atsakingai. Be prieskonių, į marinatą galėjo būti dedama sojų padažo, kad jis būtų rūgštesnis
. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti gardų marinatą vištienos kojoms.
Vištienos šlaunelių marinavimo ingredientai:
- Vištienos šlaunelės – 8 vnt;
- kario – šaukštelis;
- česnakas – 3 skiltelės;
- paprika – šaukštelis;
- aitriųjų paprikų kečupas – 3 šaukštai;
- medaus – 1,5 valg;
- sojų padažas – valgomasis šaukštas.
Marinuotų vištienos šlaunelių paruošimas:
Atskirame dubenyje sumaišykite karį, papriką, aitriųjų paprikų kečupą, medų ir sojų padažą. Česnako skilteles išspauskite per presą ir įmaišykite į marinato mišinį.
Vištienos šlauneles pagal skonį pasūdykite ir užpilkite marinatu
.
Vištienos kojas pusvalandį marinuokite karštyje.
Tada sudėkite kojas į kepimo formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Vištienos šlaunelės marinate tiks beveik su bet kokiu garnyru. Kepimo metu marinatas virs padažu, kuris puikiai papildys patiekalą.
