Sekite mus Facebook'e!
Dabar burokėliai laikomi viena sveikiausių daržovių planetoje. Jame gausu daug vitaminų ir mineralų, padedančių organizmui sveikti. Tačiau praeityje burokėliai turėjo tamsią praeitį
. Faktas, kad Mesopotamijoje burokėliai buvo tapę viešnamių prekiniu ženklu. Dėl to tyros moterys nevalgydavo ir net nelaikydavo burokėlių savo namuose. Vėliau burokėliai sugebėjo išvalyti savo reputaciją
. XVIII a. burokėliai buvo naudojami kaip kosmetikos priemonė, jais buvo dažomos lūpos ir skaistalai
. Šiuolaikinis žmogus įpratęs burokėlius naudoti pagal paskirtį. Paruoškime paprastas burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
- svogūnas – vnt….;
- morkos – vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- marinuotų agurkų – 4 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- česnako – skiltelė;
- grietinė – valgomasis šaukštas;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite iki virimo, tada nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka, sudėkite prie svogūnų ir kepkite 7 min. Kepdami nepamirškite svogūnus ir morkas pasūdyti
. Palikite svogūnus ir morkas atvėsti. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir kartu su svogūnais ir morkomis siųskite į salotinę su burokėliais. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, suberkite juos į salotas
. Česnako skilteles išspauskite per presą, sudėkite į salotas, pabarstykite druska ir pipirais. Salotas pagardinkite majonezu ir grietine, išmaišykite.
Gausite burokėlių salotas, šiek tiek panašias į vinegretą.
Tai geras užkandis pietums ir vakarienei.
