Sekite mus Facebook'e!
Kiekvienam virėjui atrodo, kad paruošti salotas gana paprasta. Tačiau ne visada salotos būna skanios, net jei iš pradžių jos sukurtos aiškiai pagal receptą. Kokių problemų kyla ruošiant salotas?
Faktas tas, kad ruošiant salotas galioja tam tikros neišsakytos taisyklės, kurias kai kurie žmonės pamiršta.
Pirma, vienose salotose negalima maišyti šaltų ir karštų daržovių. Tai, kas buvo išvirta, prieš pjaustant ir maišant su šaltais produktais, reikia atvėsinti.
Antra, kiekvieną salotoms skirtą komponentą reikia laikyti atskirame inde, kad daržovių, vaisių, kiaušinių ir mėsos skoniai iš anksto nesusimaišytų.
Šios taisyklės padės nedaryti klaidų ruošiant šias salotas
.
Salotų ingredientai:
- bulvės – 3 vnt;
- rūkytos vištienos šlaunelės – 4 vnt;
- kiaušinių tryniai – 5 vnt;
- žaliasis svogūnas;
- lydytas sūris – 160 g;
- baltymai – 5 vnt;
- druska – ½ šaukštelio;
- majonezo – valgomasis šaukštas.
Salotų paruošimas:
Kiaušinius ir bulves išvirkite, nulupkite ir atvėsinkite. Bulves sutarkuokite stambiais tarkavimo dantukais, pirmąjį sluoksnį išdėliokite kepimo žiede ant lėkštės
. Bulvių sluoksnį aptepkite majonezu, pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Rūkytą vištieną supjaustykite mažais kubeliais, iš anksto pašalinkite odą ir atsikratykite kaulų
. Išdėliokite vištienos sluoksnį, aptepkite majonezo tinkleliu. Nuluptus kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Trynius sutarkuokite smulkia tarka ant mėsos sluoksnio
. Aptepkite trynius majonezu, susmulkinkite žaliąjį svogūną ir išdėliokite kitą sluoksnį. Ant svogūnų sutarkuokite sūrį, jį tolygiai paskirstykite
. Sūrio sluoksnį patepkite majonezu, ant jo sutarkuokite baltymus, juos taip pat tolygiai paskirstykite
.
Palikite salotas šaldytuve, kad įsigertų ir stabilizuotųsi.
Rekomenduojame salotas papuošti žalumynais – žaliaisiais svogūnais arba krapais.
Sluoksnį su žaliaisiais svogūnais galima pakeisti marinuotais svogūnais, o rūkytą vištieną – virta vištiena arba kumpiu.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
