Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tai geriausias dalykas, kokį kada nors esu valgęs. Sotus blynų apkepas: gaminu jį vakarienei kas 3 dienas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Troškinys – tai orkaitėje kepamas skanus patiekalas. Paprastai troškiniai gaminami iš įvairių ingredientų – mėsos, daržovių, grybų ir kitų maisto produktų. Makaronų sriuba ir lazanija taip pat laikomos apkepais. Kaip matote iš šių pavyzdžių, prie troškinių priskiriami ir makaronų patiekalai. Troškiniai

pirmą kartą pradėti gaminti viduramžiais

.

Tuo metu šis patiekalas buvo laikomas labai vidutinišku. Tiesa ta, kad jį gamino elgetos, norėdami pamaitinti savo šeimas. Vėliau troškinys tapo elitiniu patiekalu

. Paruoškime kartu troškinį iš blynų.

Blynų apkepo tešlos sudedamosios dalys:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 10 g;
  • druskos – 2 g;
  • pieno – 200 ml;
  • miltai – 200 g;
  • ištirpintas sviestas – 50 g;
  • šiltas vanduo – 100 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • bulvės – 600 g;
  • druskos – 10 g;
  • svogūnas – vnt;
  • grybai – 450 g;
  • druska – 2 g;
  • juodieji pipirai – 2 g;
  • karšto pieno – 50 ml.

Ingredientai kepsniui:

  • svogūnas – 1 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • saldžioji paprika, oranžinė – 1 vnt;
  • saldžioji paprika, raudonoji – 1 vnt;
  • pomidorų pasta – 100 g;
  • druskos – 5 g;
  • cukraus – 10 g;
  • saldžiosios paprikos – 5 g;
  • mocarela – 60 g.
Rekomenduojame:  Skumbrė skanesnė už raudonąją žuvį. Paprastas Murmansko žvejų receptas

Blynų apkepo paruošimas:

Morkas sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Supjaustykite nedideliais gabalėliais paprikas, prieš tai išvalykite jų vidų

. Sudėkite paprikas prie svogūnų ir morkų, pakepinkite. Į daržoves sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Apkepą pasūdykite, pabarstykite saldžiąja paprika ir cukrumi

. 10 minučių troškinkite daržoves ant silpnos ugnies po dangčiu. Dalį kepsnio sudėkite į kepimo formą.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Blynams gaminti dubenyje plakite kiaušinius, druską ir cukrų, kol smėlio grūdeliai ištirps

. Į mišinį supilkite pieną ir šiltą vandenį, suberkite miltus,

išmaišykite skystą blynų tešlą be gumuliukų ir supilkite ištirpintą sviestą.

Kepkite blynus keptuvėje ant vidutinės ugnies

.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais, virkite 15 minučių. Atskirame dubenyje bulves išminkykite, pasūdykite, supilkite pieną ir paverskite bulvių koše

. Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus. Grybus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite prie svogūnų, atsikratydami drėgmės pertekliaus. Apkepkite

grybus ir svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Ant blynų dėkite faršo, paviršių paskleiskite lygiu sluoksniu.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Kiekvieną blyną susukite į vamzdelį ir dėkite ant kepsnio formoje.

Rekomenduojame:  Kiaulienos kotletų su švelniu įdaru receptas. Taip paprasta pagaminti

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Ant blynų sluoksnio dėkite likusią kepinio dalį, paskleiskite ją tolygiu sluoksniu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo būsimo apkepo viršų.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.

Ничего вкуснее не ела. Сытная запеканка из блинов: готовлю на ужин каждые 3 дня

Rezultatas – turime sotų ir skanų blynų apkepą. Patiekalas puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas šventiniam stalui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *