Sekite mus Facebook'e!
Troškinys – tai orkaitėje kepamas skanus patiekalas. Paprastai troškiniai gaminami iš įvairių ingredientų – mėsos, daržovių, grybų ir kitų maisto produktų. Makaronų sriuba ir lazanija taip pat laikomos apkepais. Kaip matote iš šių pavyzdžių, prie troškinių priskiriami ir makaronų patiekalai. Troškiniai
pirmą kartą pradėti gaminti viduramžiais
.
Tuo metu šis patiekalas buvo laikomas labai vidutinišku. Tiesa ta, kad jį gamino elgetos, norėdami pamaitinti savo šeimas. Vėliau troškinys tapo elitiniu patiekalu
. Paruoškime kartu troškinį iš blynų.
Blynų apkepo tešlos sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 10 g;
- druskos – 2 g;
- pieno – 200 ml;
- miltai – 200 g;
- ištirpintas sviestas – 50 g;
- šiltas vanduo – 100 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- bulvės – 600 g;
- druskos – 10 g;
- svogūnas – vnt;
- grybai – 450 g;
- druska – 2 g;
- juodieji pipirai – 2 g;
- karšto pieno – 50 ml.
Ingredientai kepsniui:
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- saldžioji paprika, oranžinė – 1 vnt;
- saldžioji paprika, raudonoji – 1 vnt;
- pomidorų pasta – 100 g;
- druskos – 5 g;
- cukraus – 10 g;
- saldžiosios paprikos – 5 g;
- mocarela – 60 g.
Blynų apkepo paruošimas:
Morkas sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Supjaustykite nedideliais gabalėliais paprikas, prieš tai išvalykite jų vidų
. Sudėkite paprikas prie svogūnų ir morkų, pakepinkite. Į daržoves sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite.
Apkepą pasūdykite, pabarstykite saldžiąja paprika ir cukrumi
. 10 minučių troškinkite daržoves ant silpnos ugnies po dangčiu. Dalį kepsnio sudėkite į kepimo formą.
Blynams gaminti dubenyje plakite kiaušinius, druską ir cukrų, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į mišinį supilkite pieną ir šiltą vandenį, suberkite miltus,
išmaišykite skystą blynų tešlą be gumuliukų ir supilkite ištirpintą sviestą.
Kepkite blynus keptuvėje ant vidutinės ugnies
.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais griežinėliais, virkite 15 minučių. Atskirame dubenyje bulves išminkykite, pasūdykite, supilkite pieną ir paverskite bulvių koše
. Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus. Grybus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite prie svogūnų, atsikratydami drėgmės pertekliaus. Apkepkite
grybus ir svogūnus, pagardinkite druska ir pipirais.
Ant blynų dėkite faršo, paviršių paskleiskite lygiu sluoksniu.
Kiekvieną blyną susukite į vamzdelį ir dėkite ant kepsnio formoje.
Ant blynų sluoksnio dėkite likusią kepinio dalį, paskleiskite ją tolygiu sluoksniu. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pabarstykite juo būsimo apkepo viršų.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Rezultatas – turime sotų ir skanų blynų apkepą. Patiekalas puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas šventiniam stalui.
