Sekite mus Facebook'e!
Prie barščių tinka svogūnų pampuškiai, taip pat česnakų pampuškiai.
Jiems paruošti reikės šių ingredientų:
–
Didelio svogūno, 2 vnt.;
– šilto vandens, 0,5 l
; – druskos, 1 šaukštelis
; – cukraus, 1 valgomasis šaukštas
; – mielių, 25 g;
– krakmolo, 1 valgomasis šaukštas
; – miltų, tiek, kiek reikės tešlai.
Paruošimo procesas
Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu 1 val. Tada vandenį nusunkite ir išspauskite svogūnus.
Persijokite miltus
. Šiltą vandenį sumaišykite su mielėmis ir cukrumi, išmaišykite ir supilkite druską, krakmolą, išmaišykite. Įpilkite
tiek miltų, kad gautųsi tiršta tešla, kaip gaminant paplotėlius
. Sudėkite svogūnus, išmaišykite.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių po dangčiu
.
Patarimas: baigiant minkyti tešlą, kartu su svogūnu įberkite smulkiai supjaustytų krapų, o paruoštus pampuškus apibarstykite petražolėmis. Į tešlą taip pat galite įdėti kumpio griežinėlių.
