Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Svogūnai, bulvės ir 2 kiaušiniai. Bulvių plokštainis pusryčiams arba užkandžiui: kasdien keičiu įdarą.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvinių pyragų istorija prasidėjo XVIII a., kai bulvės paplito Europoje. Iš pradžių bulvės buvo laikomos egzotiška daržove ir ne iš karto pripažintos. Tačiau pamažu žmonės pradėjo eksperimentuoti su jos paruošimu ir atrado daugybę receptų

. Bulvių plokštainis yra paprastas ir sotus patiekalas, kuris greitai tapo aktualus. Jie buvo gaminami iš žalių arba virtų bulvių, pridedant miltų, kiaušinių ir įvairių prieskonių. Įvairios šalys ir regionai turi savų bulvių plokštainio gaminimo ypatumų. Bulviniai plokštainiai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir kitų patiekalų, pavyzdžiui, pyragų ir vatruškų, pagrindas.

Sudedamosios dalys: 1:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Pienas – 250 ml;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Miltai – 100 g;
  • Raugas – 1/3 šaukštelio;
  • Bulvės – 210 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • krapai – pora šakelių;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.

Bulvių plokštainio paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais įberkite druskos, supilkite pieną ir išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite skystą

tešlą. Supjaustykite krapus, sutarkuokite svogūną ir nuluptas bulves

Rekomenduojame:  Neįprastos salotos "Amazon". Visiems patinka ant šventinio stalo

.

Į tešlą sudėkite svogūną, krapus ir bulves, išmaišykite

. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, šaukštu paskleiskite tešlą ant paviršiaus.

Лук, картошка и 2 яйца. Картофельная лепёшка на завтрак или перекус: начинку меняю каждый день

Tešlą paskirstykite ant keptuvės dugno, kepkite, kol paruduos iš abiejų pusių.

Лук, картошка и 2 яйца. Картофельная лепёшка на завтрак или перекус: начинку меняю каждый день

Rezultatas – paprastas bulvių plokštainis. Į jį galite įvynioti bet kokį įdarą, tai puikus pusryčių variantas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *