Sekite mus Facebook'e!
Bulvinių pyragų istorija prasidėjo XVIII a., kai bulvės paplito Europoje. Iš pradžių bulvės buvo laikomos egzotiška daržove ir ne iš karto pripažintos. Tačiau pamažu žmonės pradėjo eksperimentuoti su jos paruošimu ir atrado daugybę receptų
. Bulvių plokštainis yra paprastas ir sotus patiekalas, kuris greitai tapo aktualus. Jie buvo gaminami iš žalių arba virtų bulvių, pridedant miltų, kiaušinių ir įvairių prieskonių. Įvairios šalys ir regionai turi savų bulvių plokštainio gaminimo ypatumų. Bulviniai plokštainiai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir kitų patiekalų, pavyzdžiui, pyragų ir vatruškų, pagrindas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 250 ml;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Miltai – 100 g;
- Raugas – 1/3 šaukštelio;
- Bulvės – 210 g;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- krapai – pora šakelių;
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas.
Bulvių plokštainio paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais įberkite druskos, supilkite pieną ir išmaišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite skystą
tešlą. Supjaustykite krapus, sutarkuokite svogūną ir nuluptas bulves
.
Į tešlą sudėkite svogūną, krapus ir bulves, išmaišykite
. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi, šaukštu paskleiskite tešlą ant paviršiaus.
Tešlą paskirstykite ant keptuvės dugno, kepkite, kol paruduos iš abiejų pusių.
Rezultatas – paprastas bulvių plokštainis. Į jį galite įvynioti bet kokį įdarą, tai puikus pusryčių variantas.
