Sekite mus Facebook'e!
Salotos „Snezhana” – vienas universaliausių patiekalų, kuriame puikiai dera saldumo, rūgštumo ir švelnumo skonio natos. Jos ne tik džiugina akį savo ryškia išvaizda, bet ir nepakartojamu skoniu, kuris gali patenkinti net išrankiausių gurmanų skonį.
Šios salotos dažnai ruošiamos šventėms, šeimos pietums ar kasdieniam valgymui, nes tinka ir lengvam užkandžiui, ir sočiam pagrindiniam patiekalui.
Vištiena, kuri yra baltymų šaltinis, padaro salotas maistingas ir sočias
.
Obuoliai savo ruožtu suteikia gaivumo ir lengvumo, taip pat šiek tiek rūgštumo, todėl sukuriamas harmoningas derinys.
Paruoškime salotas „Snezhana” šventei ar užkandžiui
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: obuolys – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- sūris – 100 g;
- vištienos filė – 1 vnt;
- česnako – 1 skiltelė;
- kiaušinis – 5 vnt;
- kepti sezamai;
- majonezas.
Salotų paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol apskrus.
Vištieną būtinai paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.
Kol vištiena atvės, sutarkuokite morkas stambia tarka ir per spaudyklę perbraukite česnako skiltelę. Morkas ir česnaką užpilkite majonezu, išmaišykite
. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, trynius sutarkuokite smulkia tarka, o baltymus – stambia tarka. Taip pat sutarkuokite obuolį stambia tarka, o sūrį – smulkia tarka
. Į salotinę dėkite sluoksnį vištienos, aptepkite ją majonezu. Ant mėsos sluoksnio dėkite sūrio, tada morkų, sulyginkite
. Ant morkų sluoksnio supilkite trynius, ištepkite majonezu
.
Ant trynių sluoksnio uždėkite obuolį, sluoksnį ištepkite majonezu
. Obuolių sluoksnį uždenkite baltymų sluoksniu, ant jo uždėkite majonezo tinklelį. Salotų viršų apibarstykite pakepintomis sezamo sėklomis ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Rezultatas – turime gardžias neįprastas salotas. Obuolys puikiai dera su kitais patiekalo ingredientais.
