Sekite mus Facebook'e!
Džiovintos slyvos yra džiovinti slyvų vaisiai. Jie pasižymi sodriu ir intensyviu skoniu, be to, juose yra daug naudingų medžiagų. Slyvos dažnai naudojamos gaminant maistą, jų dedama į įvairius patiekalus
. Vienas iš populiarių patiekalų su slyvomis yra salotos. Yra daug salotų su džiovintomis slyvomis receptų. Priklausomai nuo recepto, į salotų sudėtį gali įeiti įvairūs ingredientai: mėsa, paukštiena ar žuvis, daržovės, riešutai, sūris ir kiti produktai. Kiekvienas ingredientas suteikia savitą skonį ir aromatą, todėl sukuriamas unikalus derinys.
Salotos su džiovintomis slyvomis gali būti ir lengvi užkandžiai, ir visaverčiai patiekalai.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 320 g;
- Agurkai – 200 g;
- džiovintos slyvos – 200 g;
- Riešutai – 50 g;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Majonezas.
Salotų su džiovintomis slyvomis paruošimas:
Agurkus nulupkite nuo žievelės ir išimkite vidinę dalį. Agurkus smulkiai supjaustykite, tuo pat metu virkite vištienos filė, kol ji bus paruošta.
Vištieną smulkiai
supjaustykite
ir sudėkite į dubenį atskirai nuo agurkų. Susmulkinkite žalius svogūnus, smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas, sudėkite prie vištienos
. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su krakmolu, druska. Keptuvėje augaliniame aliejuje iš kiekvienos pusės po minutę kepkite kiaušinių blynelius
. Smulkiai supjaustykite kiaušinių blynelius, riešutus susmulkinkite blenderiu iki trupinių būsenos. Susmulkintus blynelius ir riešutus sudėkite į salotas
. Nusausinkite agurkus nuo drėgmės pertekliaus ir sudėkite į salotas, užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.
Į salotas galite įberti žiupsnelį juodųjų pipirų. Pasirodo, tai puikus salotų užkandis bet kokiai šventei.
