Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Švelnus Velykų pyragas be orkaitės. Aromatingas ir purus: receptas keptuvėje

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Velykų pyrago istorija siekia senus laikus. Velykų pyragas – tai prisikėlimo ir naujo gyvenimo simbolis, turintis savitų bruožų skirtingose kultūrose

. Krikščioniškoje tradicijoje Velykų pyragas siejamas su Velykų, vienos svarbiausių religinių švenčių, šventimu. Velykų pyragai gaminami daugelyje pasaulio šalių, o jų receptai gali skirtis priklausomai nuo regiono ir kultūrinės aplinkos. velykų

pyragas gali būti įvairių formų ir dydžių

.

Jis gali būti gaminamas iš mielinės tešlos, į kurią dedama cukruotų vaisių, sultenių, riešutų ir kitų ingredientų. Velykų pyragas dažnai puošiamas avinėlio, kryžiaus ar gėlių figūrėlėmis, kurios simbolizuoja naują gyvenimą ir prisikėlimą

. paruoškime paprastą velykinį pyragą namuose.

Ingredientai: 1:

  • Miltai – 650 g;
  • Sultenių – 120 g;
  • Šviežios mielės – 25 g;
  • Pienas – 200 ml;
  • Sviestas – 120 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • Kiaušinio trynys – 2 vnt;
  • Citrinos žievelė – 1 šaukštelis;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • ciberžolė – ½ šaukštelio;
  • Druska – peilio galas.

Velykų pyrago paruošimas:

Į dubenį su mielėmis supilkite šiltą pieną, išmaišykite. Į mielių skystį suberkite druską ir vanilinį cukrų, supilkite 100 g ištirpinto sviesto

Rekomenduojame:  Paimkite 2 kiaušinius ir šiek tiek miltų. Neįtikėtinai skanus braškių pyragas: viskas sumaišyta ir paruošta

. Į trynius sudėkite citrinos žievelę ir ciberžolę, išmaišykite ir supilkite į mielių skystį. Supilkite cukrų ir kruopščiai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai

. Į pieno mišinį supilkite miltus ir užminkykite elastingą ir minkštą tešlą. Tešlą patepkite augaliniu aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai.

Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes

.

Stalą ištepkite augaliniu aliejumi, iškočiokite ant jo tešlą storu sluoksniu, patepkite jį ištirpintu sviestu

. Ant sluoksnio supilkite sultenes ir rankomis išminkykite jas viduje.

Нежный пасхальный пирог без духовки. Ароматный и пышный: рецепт на сковороде

Suvyniokite tešlą į ritinėlį ir užklijuokite laisvąjį kraštą. Padalykite ritinėlį į mažus 4-5 cm storio ritinėlius

. Skardos dugną išklokite pergamentu. Ant dugno glaudžiai sudėkite ritinėlius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite 10 minučių.

Нежный пасхальный пирог без духовки. Ароматный и пышный: рецепт на сковороде

Kepkite pyragą ant silpnos ugnies 35 minutes, pyrago dugnas turi būti parudavęs. Tada ant viršaus uždėkite pergamentą, atsargiai apverskite pyragą ir kepkite viršumi į viršų.

Pyragą

kepkite

po dangčiu dar 10 minučių.

Нежный пасхальный пирог без духовки. Ароматный и пышный: рецепт на сковороде

Pyragas paliekamas apibarstyti cukraus pudra. Rezultatas – minkštas, švelnus velykinis pyragas.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *