Sekite mus Facebook'e!
Obuolių trapučiai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Juose dera švelni tekstūra ir ryškus vaisių skonis, todėl juos mėgsta įvairaus amžiaus žmonės.
Obuolių trapučiai gali būti gaminami iš įvairių veislių obuolių, kurie patiekalui suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Galite naudoti ir rūgščius, ir saldžius obuolius, priklausomai nuo jūsų pageidavimų. Pridėjus cinamono, vanilinio cukraus ar kitų prieskonių taip pat galima paįvairinti trapučių skonį
. papasakosime, kaip pasigaminti kvapnių obuolių trapučių
.ingredientai
:
- Sudedamosios dalys: miltai – 400 g;
- kefyro – 500 g;
- kiaušinis – vnt;
- cukrus – 3 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- geriamosios sodos – ½ šaukštelio;
- obuoliai – 2 vnt.
Obuolių paplotėlių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite druską ir cukrų, kruopščiai išmaišykite, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į mišinį supilkite kefyrą ir dar kartą išmaišykite
. Palaipsniui į mišinį supilkite miltus, išminkykite tešlą be gumuliukų.
Palikite tešlą 10 minučių, tuo metu nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite obuolius
.
Sudėkite obuolius į tešlą, išmaišykite
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite nedideles porcijas paplotėlių. Rekomenduojama kepti ant vidutinės ugnies, kol apskrus iš abiejų pusių
. Kad obuoliai viduje būtų iškepę, apvertę bulvytes į antrąją pusę, keptuvę minutei uždenkite dangčiu.
Obuolių paplotėliai yra puikūs, juos galima patiekti su grietine.
