Sekite mus Facebook'e!
Pyragų hierarchijoje ypatingą vietą užima desertiniai pyragai. Tokie pyragai ruošiami arbatos vakarėliui arba šventei. Anksčiau valstiečiai desertiniais pyragais ne itin domėjosi. Kodėl?
Saldus pyragas, kitaip nei mėsos ir bulvių pyragai, nepasisotina žmogaus ilgą sunkią dieną.
Uogų ir vaisių pyragai buvo kepami tada, kai nebūdavo kitų kepimui skirtų produktų. Daug derliaus ir pinigų turėję kilmingieji ir žemvaldžiai galėjo pasilepinti saldžiaisiais pyragais.
Šiais laikais desertiniai pyragai yra įprasti
.
Paruoškime greitą saldų pyragą su uogomis.
Uogų pyrago tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- cukraus – 150 g;
- miltai – 250 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- augalinis aliejus – 120 ml;
- pieno – 50 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- uogos – 600 g;
- cukraus – 6 valg;
- bulvių krakmolo – 2 valgomieji šaukštai.
Uogų pyrago paruošimas:
Į puodą supilkite uogas, taip pat krakmolą ir cukrų. Gautą įdarą atvėsinkite.
Tuo metu mikseriu išplakite kiaušinius su cukraus pudra iki purios baltos masės. Į kiaušinių masę
supilkite
pieną ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Į miltus suberkite kepimo miltelius, išmaišykite ir persijokite į kiaušinių masę. Užminkykite purią ir minkštą sausainių tešlą.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi.
½
tešlos
paskleiskite
ant pergamento ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Ant paruoštų sausainių dėkite įdarą, paviršių ištepkite lygiu sluoksniu. Įdarą užpilkite antrąja tešlos dalimi ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Taip gausite subtilų desertinį pyragą.
Jį galite paruošti su serbentų, vyšnių, braškių ir kitų uogų įdaru.
