Citrinų pyragas – ryškaus skonio ir aromato desertas, kuriame sėkmingai dera lengvas citrusinių vaisių rūgštumas ir švelni tešlos tekstūra. Jis idealiai tinka tiems, kurie vertina saldumo ir gaivumo pusiausvyrą. Toks pyragas gali būti ir paprastas kasdienis skanėstas, ir verta šventinio stalo puošmena
. Citrinų įdaras suteikia pyragui sodrumo, o dėl natūralios rūgštelės desertas nėra toks įkyrus. Dėl savo universalumo citrininis pyragas gali būti gaminamas įvairiais variantais – nuo klasikinio smėlinio iki pilstomo ar erdvaus biskvito.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 200 g;
- citrinos žievelės;
- citrinos sulčių;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- pieno – 200 ml;
- miltai – 350 g;
- rauginimo medžiaga – 15 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, plakite, kol ištirps kruopos. Į kiaušinių masę supilkite citrinos sultis ir citrinos žievelę ir toliau plakite
. Į masę supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite. Sudėkite miltus ir
kepimo
miltelius, persijokite į kiaušinių masę ir išminkykite tirštą tešlą
. 180 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 40 minučių.

Iškepusį pyragą verta apibarstyti cukraus pudra. Citrininis pyragas yra kvapnus ir sodraus skonio.