Sekite mus Facebook'e!
Bet kokios kepenys labai „mėgsta” grietinę. Todėl tešla, kurios pagrindą sudaro grietinė, puikiai dera su kepenėlėmis.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
Vištienos kepenėlių, 500 g;
– kiaušinių, 3 vnt.; –
grietinės arba majonezo, 4-5 valgomųjų šaukštų
; – miltų, 4 valgomųjų šaukštų
; – česnako, 4 skiltelių
; – druskos ir prieskonių pagal skonį;
– augalinio aliejaus.
Kepenėlės gerai nuplaunamos, pašalinama plėvelė, supjaustomos į porą gabalėlių, išmušamos ir pamarinuojamos su druska bei prieskoniais
. Česnakai pertrinami.
Šiek tiek paplakama, įmušami kiaušiniai, sudedama grietinė, česnakai, miltai, pagal skonį druskos ir pipirų.
Įkaitinamas augalinis aliejus, kepenėlės pamerkiamos į tešlą ir kepamos po 5-7 min. iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Į tešlą taip pat įmaišome smulkiai supjaustytų krapų, nes kepenėlės labai gerai dera su žalumynais.
Iš esmės kepenėlių galima ir nepjaustyti, tiesiog nuimkite plėvelę ir apkepkite du kepenėlių gabalėlius. Panardinę į tešlą ir įdėję į keptuvę turėsite tiesiog didelį kepenų gabalą.
Paruoštus kotletus galite tiesiog apibarstyti smulkintais žaliaisiais svogūnais arba išpilti iš keptuvės augalinio aliejaus perteklių, sudėti į ją kepenėles, pabarstyti krapais ir smulkintais lauro lapais (arba įdėti 2 – 3 sveikus lapelius), įpilti į keptuvę 3 – 4 valgomuosius šaukštus verdančio vandens ir uždengus dangčiu troškinti 5 minutes. Kepenėlės
gaunasi labai minkštos ir aromatingos
.
