Sekite mus Facebook'e!
Pekino kopūstai yra viena populiariausių kopūstų veislių. Iš viso pasaulyje žinomos 35 kopūstų rūšys. Dauguma jų parduotuvėse neparduodamos. Pavyzdžiui, pastaruoju metu lentynose pradėjo rodytis tik nedideli briuseliniai kopūstai. Be to, yra jūros kopūstų, kuriuose gausu jodo
. Visos kopūstų rūšys kilo iš vieno senovinio augalo. Palaipsniui žmogus kopūstus išvedė iš skirtingų šio augalo dalių.
Dabar kopūstai yra svarbi tinkamos mitybos daržovė. Papasakosime, kaip pasigaminti salotų su Pekino kopūstais.
Salotų „Baltoji karalienė” ingredientai:
- Virtos vištienos filė – vnt;
- virtos bulvės – 2 vnt;
- Pekino kopūstai – ½ vnt;
- kiaušinių baltymai – 6 vnt;
- Adygėjos sūris – 200 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- majonezas.
Salotų „Baltoji karalienė” paruošimas:
Nuluptas virtas bulves sutarkuokite didele aštria tarka. Panašiai sutarkuokite ir Adygėjos sūrį. Virtą vištienos filė padalyti į smulkius pluoštus
. Smulkiai sutarkuoti Pekino kopūstus. Į salotinę pirmuoju sluoksniu sudedama bulvių masė.
Ant bulvių sluoksnio uždėti ½ sūrio, užpilti
majonezu.
Ant sūrio sluoksnio dėkite vištienos gabalėlių, druskos, tada sudėkite smulkintus Pekino kopūstus.
Pekino kopūstų sluoksnį uždenkite antrąja sūrio dalimi. Virtus kiaušinių baltymus sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis
. Baltymų masę užbarstykite ant sūrio sluoksnio, aptepkite majonezu.
Šias salotas rekomenduojama papuošti alyvuogėmis ir petražolėmis
.
Palikite salotas 30 min. pasimarinuoti, taip jų skonis bus sodresnis.
