Sekite mus Facebook'e!
Vištienos krūtinėlė yra dažnai svorio metimui naudojamas produktas. Vištienos krūtinėlėje yra mažai riebalų, todėl ji yra puikus dietinis maistas. Tačiau vištienos krūtinėlę sunku valgyti reguliariai. Virtą ji dažnai būna sausa
. Mėsos sausumą lemia ir riebalų trūkumas. Kepant iš krūtinėlės skaidulų greitai išeina drėgmė, todėl mėsa tampa tiesiog guminė.
Sausos krūtinėlės vakarienei galima išvengti. Norėdami tai padaryti, turite naudoti padažus ir išmokti, kaip ypatingai paruošti mėsą
. Pasigaminkime sultingą ir skanią vištienos krūtinėlę vakarienei.
Vištienos krūtinėlės kepimo ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 2 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio.
Sūrio padažo ingredientai:
- Sviestas – 10 g;
- Pienas – 100 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- lydyta varškė – 130 g;
- Cukrus – 1/4 šaukštelio.
Keptos vištienos krūtinėlės paruošimas:
Vištienos krūtinėlę padalykite į dvi dalis ir supjaustykite kubeliais. Kiekvieną krūtinėlės gabalėlį iš abiejų pusių pasūdykite, papipirinkite ir apvoliokite miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite krūtinėlę pjūviais žemyn. Kepkite krūtinėlę maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Padažui į puodą įtarkuokite česnako skiltelę, sudėkite sviestą, lydytą sūrį, supilkite pieną ir cukrų
. Mišinį kaitinkite, kol sūris išsilydys
.
Padažą
supilkite
ant vištienos krūtinėlės ir patiekite
.
Svarbu, kad prieš kepant vištienos krūtinėlė būtų kambario temperatūros.
