Sekite mus Facebook'e!
Cukinijų keksiukai – neįprastas, bet stebėtinai skanus ir sveikas skanėstas, kuris lengvai tinka tiek kasdieniam meniu, tiek įmantresniems patiekalams. Dėl subtilios tešlos struktūros, lengvo drėgnumo ir subtilaus daržovių skonio tokie keksiukai yra tikras atradimas tiems, kurie nori pradžiuginti šeimą kažkuo naminiu, bet ne banaliu.
Pagrindinis ingredientas – cukinija – suteikia kepiniams minkštumo ir sultingumo. Galutiniame produkte jie praktiškai nesijaučia, tačiau atlieka svarbų vaidmenį tekstūroje: tešla gaunasi oro, vidutinio tirštumo, be sausumo.
Cukinijų keksiukai yra universalūs. Juos galima kepti klasikinėse keksiukų formelėse, mini pyragaičiuose arba net kaip vieną didelį keksiuką. Jie vienodai skanūs tiek karšti, tiek atšaldyti ir puikiai tinka pusryčiams ar iškylai.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: cukinija – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Pienas – 60 ml;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- Miltai – 100 g;
- manų kruopos – 2 valg;
- Druska – ½ šaukštelio;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- Sūris – 50 g.
Cukinijų keksiukų paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska, supilkite augalinį aliejų ir pieną, sumaišykite komponentus. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, išspauskite iš jos skysčio perteklių ir sudėkite į kiaušinių masę.
Į masę taip pat supilkite miltus, manų kruopas ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą
.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir suberkite į tešlą.
Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir supilkite į jas tešlą.
Keksiukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Keksiukų paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu. Jis turi išlįsti sausas iš keksiuko.
