Sekite mus Facebook'e!
Tai vienas iš sėkmingiausių šarlotės receptų, kuri gaunasi labai sodri, švelni ir aromatinga, puikiai tinka prie arbatos su svečiais ir šeima.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- Kiaušinių, 3 vnt;
- žiupsnelio druskos
- vanilino pagal skonį;
- cukraus, 300 g;
- sviestas, 220 g;
- 160 ml pieno;
- miltai, apie 300 g;
- 2 šaukšteliai raugo;
- obuoliai, 600 g;
- cukraus ir citrinos žievelės, po 2 valgomuosius šaukštus;
- cinamono pagal skonį.
Kepimo procesas
Obuolius nulupti ir supjaustyti stambiais gabalais, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu pagal skonį, citrinos žievele.
Kiaušinius
sumaišyti
su druska ir išplakti iki purumo
. Palaipsniui supilti cukrų ir vaniliną, išplakti iki purumo ir standumo
. Supilti kambario temperatūros pieną, išplakti iki vientisos masės.
Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir išsukite iki
vientisos masės. Supilkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, išsukite vientisą ir glotnią tešlą.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, supilkite tešlą, sudėkite obuolių skilteles, supilkite obuolių sultis
.
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių, tačiau jūsų kepimo laikas gali trukti apie 50 minučių. Paruošimą geriau patikrinti iešmeliu.
Tokį pyragą patiekite karštą arba šaltą, abu variantai bus labai skanūs.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
