Sekite mus Facebook'e!
Cukinijose yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų (A, C, K, B grupės), mineralų (magnio, kalio, mangano, fosforo, geležies) ir maistinių skaidulų. Dėl savo sudėties cukinijos gali turėti teigiamą poveikį organizmui, t. y. gerinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, mažinti kraujospūdį, skatinti svorio mažėjimą ir palaikyti sveiką odą bei plaukus. Svarbu pažymėti, kad cukinijų nauda gali skirtis priklausomai nuo jų paruošimo būdo. Pavyzdžiui, keptose cukinijose yra daugiau kalorijų ir riebalų nei virtose garuose ar keptose.
Papasakosime, kaip paruošti cukinijų kotletukus
.
Ingredientai: cukinijų cukinija:
- Sudedamosios dalys: cukinija – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- Bulvės – 2 vnt;
- Sūris – 100 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- manų kruopos – 3 valg.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 15 min. Sutarkuokite nuluptas morkas ir nuluptas bulves
. Iš bulvių ir cukinijų mišinio išspauskite skysčio perteklių ir pridėkite jį prie morkų. Susmulkinkite žaliąjį svogūną, smulkiai sutarkuokite sūrį ir įmaišykite į daržovių mišinį
. Į mišinį įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, pabarstykite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Į mišinį supilkite manų kruopas, išmaišykite ir palikite 20 minučių.
Iš mišinio formuokite nedidelius kotletukus ir kepkite juos keptuvėje po dangčiu. Kepkite po 8-10 minučių iš kiekvienos pusės ant silpnos ugnies.
Rekomenduojama kotletukus patiekti su grietine. Tai geras pasirinkimas pasninkaujantiems arba mėsos nevalgantiems žmonėms.
