Sekite mus Facebook'e!
Viena skaniausių mūsų planetos daržovių yra pomidoras. Šiuolaikinėje kulinarijoje jis naudojamas daugeliui padažų ir kitų patiekalų gaminti. Pomidorai yra daugelio mūsų šalies receptų pagrindas. Tačiau net ir Europoje sunku įsivaizduoti tam tikrus patiekalus be pomidorų. Pavyzdžiui, pomidorų dedama į Bolonijos makaronus, picą ir kitus patiekalus
. Pomidorų populiarumą lemia jų naudingumas ir skonis
.
Derinti šią daržovę išeis su daugybe ingredientų
. Verta papasakoti, kaip paruošti turtingo skonio marinuotus pomidorus.
Marinuotų pomidorų „Raudonoji mergelė” ingredientai 1,5 l stiklainiui:
- cukrus – 1,5 valgomojo šaukšto;
- druskos – 1,5 valgomojo šaukšto;
- lauro lapų – 2 vnt;
- pipirų grūdelių – 5 vnt;
- gvazdikėlių – 2 pumpurai;
- morkų viršūnės – ryšulėlis;
- česnako – 5 skiltelės;
- citrinos rūgšties – šaukštelis.
Marinuotų pomidorų „Raudonoji mergelė” paruošimas:
Morkas supjaustykite plonais apskritimais, plonomis plokštelėmis supjaustykite česnako skilteles. Į stiklainį sudėkite morkų viršūnėles, sudėkite česnako skilteles ir morkų apskritimus
. Į stiklainį sudėkite lauro lapus, pipirų grūdelius ir gvazdikėlius
.
Kiekvieną pomidorą pradurkite mediniu iešmeliu, sudėkite į stiklainius. Užpilkite stiklainius su pomidorais verdančiu vandeniu, palikite 15 minučių.
Nusunkite vandenį iš stiklainių su pomidorais, pabarstykite pomidorus druska ir cukrumi. Užvirinkite vandenį, supilkite jį atgal į stiklainius, kad ištirptų druska ir cukrus.
Į stiklainius supilkite citrinos rūgštį, sandariai uždarykite dangteliais.
Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite juos visiškai atvėsti.
Taigi turime naują sūrymo be krienų ir acto receptą. Taigi pomidorai būna sotūs, švelnūs ir nesaldūs.
