Sekite mus Facebook'e!
Sūrio pyragėliai su cukinijomis – tai originalus ir sveikas gerai pažįstamų pusryčių variantas, kuriame klasikinės varškės patiekalo natos dera su lengvu vasaros daržovių gaivumu. Pridėjus cukinijų, sūreliai tampa sultingesni, minkštesni ir švelnesnės tekstūros, o varškės rūgštelė šiek tiek neutralizuojama. Šis receptas ypač patiks tiems, kurie ieško būdų, kaip paįvairinti savo mitybos racioną, įtraukiant į jį daugiau daržovių, tačiau neatsisakant namų ruošos skonio ir patogumo. Sūrio pyragaičius
galima patiekti saldžius – su medumi, jogurtu ar uogiene, arba neutralius – su grietine ar net sūrio padažu.
Tai puikus patiekalas pusryčiams ar popietiniam užkandžiui, kuriame dera gerumas, sotumas ir sezoniniai skoniai.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: cukinijos – 2 vnt;
- Varškė – 400 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – ¼ šaukštelio;
- miltai – 5 valg. šaukštai.
Sūrio pyragėlių su cukinija paruošimas:
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 5-7 min. Iš cukinijos masės išspauskite skysčio perteklių, sudėkite į ją varškę, kiaušinį ir miltus, išminkykite varškės masę.
Iš varškės masės rankomis suformuokite nedidelę dešrelę
.
Dešrelę padalykite į porcijas – 10-12 gabaliukų.
Apkepkite
dešreles
iš abiejų pusių keptuvėje augaliniame aliejuje, kol jos taps auksinės spalvos.
Gausite minkštus ir švelnius sūrelius su cukinija. Tai įdomi klasikinių sūrio pyragėlių alternatyva.
