Sekite mus Facebook'e!
Kotletai yra vienas populiariausių ir universaliausių patiekalų, užimančių garbingą vietą įvairių šalių virtuvėse. Tai mėsos gaminiai, paprastai suformuoti į apvalią arba ovalią formą ir kepti keptuvėje.
Istoriškai kotletų šaknys siekia šimtmečius, o kiekviena kultūra turi savitus receptus ir šio patiekalo gaminimo būdus
. Pagrindinis kotletų ingredientas yra jautienos, kiaulienos, vištienos, kalakutienos ar net žuvies mėsa. Gaminant kotletus taip pat dedama įvairių ingredientų ir prieskonių, kurie patiekalui suteikia ypatingą skonį
. Kotletai patiekiami įvairiais būdais: su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis, įvairiais padažais ar net kaip sumuštinių įdaras.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 600 g;
- kietasis sūris – 100 g;
- sviestas – 60 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- džiūvėsėliai – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – šaukštelis.
Kotletų paruošimas:
Vištienos filė, svogūną ir česnaką pertrinti per mėsmalę, į mišinį sutarkuoti sūrį smulkia tarka. Sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos
. Į maltinukus sudėkite sviestą, toliau maišykite ingredientus. Į faršą supilkite džiūvėsėlius ir vėl viską išmaišykite
. Rankomis suformuokite nedidelius kotletukus. Dėkite kotletukus į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite juos, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Gausite skanius kreminius kotletukus. Šį patiekalą galima patiekti su įvairiais garnyrais: nuo bulvių košės iki makaronų.
