Sekite mus Facebook'e!
Kotletai – tai patiekalas iš maltos mėsos, gaminamas plokščios duonos arba rutuliuko formos. Mėsa gali būti jautienos, kiaulienos, vištienos, žuvies arba daržovių. Į ją dedama prieskonių, svogūnų, kartais piene mirkytos duonos arba džiūvėsėlių. Tada formuojami kotletai ir kepami keptuvėje, kepami orkaitėje arba verdami ant garų.
Kotletai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir priedas prie garnyro. Juos galima patiekti su bet kokiu padažu, salotomis arba tiesiog su šviežiomis daržovėmis. Žodžiu, kotletai yra universalus pietų ir vakarienės patiekalas. Todėl verta žinoti,
kaip
teisingai juos paruošti
. Papasakosime, kaip pagaminti švelnius tirpstančius kotletus.
Ingredientai: 1:
- Maltos mėsos – 500 g;
- lydytas sūris – vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – ⅓ šaukštelio;
- paprikos – žiupsnelis;
- miltai – 2 valg;
- sojų padažas – 3 šaukštai;
- medaus – 1 šaukštelis;
- garstyčių – 1 šaukštelis;
- vandens – 100 ml.
Kotletų paruošimas:
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite keptuvėje, kol lengvai apskrus.
Į maltą mėsą sudėkite pakepintus
svogūnus, žaliuosius svogūnus, sūrį
, įberkite druskos, juodųjų pipirų, džiovintų česnakų, paprikos
.
Visus ingredientus gerai išmaišykite, sudėkite į celofaninį maišelį.
Stalą pabarstykite miltais, išpjaukite vieną maišelio kampą
,
dekite mažus kotletukus
.
Kotletus pabarstykite miltais, keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite iš abiejų pusių.
Į dubenėlį su sojų padažu įdėkite medaus, garstyčių ir vandens, išmaišykite. Padažą supilkite į keptuvę su kotletais, išmaišykite ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 5 min.
Gausite sultingus minkštus kotletus. Juos galima patiekti su bulvių koše, ryžiais arba makaronais.
