Sekite mus Facebook'e!
Plokštainiai laikomi svarbia Rytų ir Centrinės Azijos gyventojų kulinarinės kultūros dalimi. Būtent Uzbekistane, Armėnijoje ir Azerbaidžane galima rasti skanių tradicinių plokštainių
. Tautoms pateikiama daug rekomendacijų, kurios leis skanius plokštainius pasigaminti namuose. Pavyzdžiui, būtina atidžiai pasirinkti miltus, nes jie yra kepimo pagrindas
. Be to, tešlą reikia kruopščiai paruošti ir išminkyti iki vientisos konsistencijos.
Įdaras plokštainiams gali būti įvairus: nuo bulvių iki mėsos, žuvies ir kt. Pasitaiko, kad tortilijos gaminamos net su saldžiais įdarais. Tačiau tokie plokštainiai populiarūs daugiausia tarp turistų.
Pasigaminkime skanių naminių plokštainių
Ingredientai: 1:
- Vanduo – 370 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Miltai – 400 g;
- Bulvės – 400 g;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- Augalinis aliejus – 50 ml;
- Svogūnas – 1 vnt;
- malta mėsa – 350 g;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis.
Plokštainio paruošimas:
Į keptuvę įkaitinkite vandenį, suberkite druską ir miltus. Verdančiame vandenyje mentele išminkykite tešlą. Tada perkelkite tešlą ant stalo, patepkite augaliniu aliejumi ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa.
30 minučių palikite tešlą po celofanu. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais
, svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, apkepkite juos keptuvėje su augaliniu aliejumi. Tada į svogūnus sudėkite maltą mėsą, kepkite kartu, kol bus paruošta. Tuo metu
virkite bulves, kol suminkštės
.
Bulves išminkykite, sumaišykite su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Į bulvių košę sudėkite mėsos faršą
, išmaišykite. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, sumaišykite su faršu ir suformuokite didelius rutuliukus – 9 vnt.

Kiekvieną
tešlos
rutuliuką iškočiojame į ploną plokštainį, į kurį dedame rutuliukus su įdaru. Įdarą viduje uždarome kaip maišelyje.

Iš rutuliukų lengvai išminkome plokštainį. Dedame plokštainukus į keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepame iš abiejų pusių, kol apskrunda.
Taip turime skanius, sultingus plokštainiukus su mėsa ir bulvėmis. Juos galima kepti vietoj pirožkų.
