Sekite mus Facebook'e!
Pasaulyje yra daugybė kotletų rūšių, kurios skiriasi savo sudėtimi, paruošimo būdu ir įvairių šalių kulinarinėmis tradicijomis. Pavyzdžiui, kepsnys – tai maltos mėsos kotletas, paprastai gaminamas iš jautienos. Kepsniai gali būti iškepti įvairaus apkepimo laipsnio – nuo „rare” (su krauju) iki „well-done” (gerai iškeptas).
Ne mažiau žinomi ir Kijevo stiliaus kotletai. Tai vištienos filė kotletai, įdaryti sviestu ir žolelėmis. Jie kepami iki auksinės plutelės ir patiekiami su bulvių koše ar kitu garnyru. Taip pat yra kepti kotletai. Tai maltos vištienos arba veršienos kotletai, apvolioti džiūvėsėliuose. Jie būna apvalios formos, o jų plutelė traški
. Papasakosime, kaip paruošti gardžius naminius kotletus.
Ingredientai: 1:
- Jautiena – 500 g;
- kiaulienos – 500 g;
- svogūnas – 3 vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- pilka duona – 170 g;
- druska – 1 šaukštelis;
- kvapiųjų pipirų mišinio – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- sviesto – 30 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- džiūvėsėliai.
Kotletų paruošimas:
Išmirkykite duoną vandenyje. Jautieną ir kiaulieną, taip pat svogūną ir česnaką sumalkite mėsmale, sumaišykite. Iš duonos išspauskite skysčio perteklių ir sumalkite
ją
per mėsmalę
. Sumaišykite duoną su malta mėsa, pasūdykite, užpilkite pipirų mišiniu ir juodaisiais pipirais. Į faršą sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išmaišykite
. Mėsą muškite prie indo sienelių, suformuokite nedidelius kotletukus
.
Panardinkite kotletukus į džiūvėsėlius, dėkite ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. Patepkite kotletukus augaliniu aliejumi, kepkite 190 laipsnių temperatūroje 35-40 min.
Taip gauname neriebius, sultingus kotletus. Jie yra sveikesni nei kepti keptuvėje.
