„Medovik” pyragas – tai namų virtuvės klasika, kuri savo paprastumu ir giliu skoniu užkariavo ne vieną kartą. Deserto pagrindą sudaro ploni pyragaičiai, į kuriuos pridėta natūralaus medaus, suteikiančio kepiniams būdingą skonį ir auksinį atspalvį.
Iškepę pyragaičiai sluoksniais pertepami grietine – dažniausiai grietine, sviestine grietinėle arba grietinėlės kremu, kuris užtikrina minkštumą ir tolygų įmirkymą. Kai pyragas prilaikomas, jis tampa ypač minkštas, o skonis atsiskleidžia iki galo. „Medovik” – tai tortas su istorija, jaukumo, šeimos tradicijų ir tikro naminio kepimo simbolis.
papasakosime, kaip paruošti tortą „Medovik”
.
Ingredientai: 1:
- Sviestas – 150 g;
- Cukrus – 100 g;
- Medus – 4 šaukštai;
- Sviestas: cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus, cukrus;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Miltai – 200 g;
- grietinė – 400 g;
- Cukraus milteliai – 3 šaukštai;
- Konservuoti persikai – 200 g.
Torto „Medovik” paruošimas:
Sumaišykite sviestą su cukrumi, medumi ir druska, išmaišykite. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite visus ingredientus, neužvirinkite
. Supilkite masę į kitą dubenį, sumaišykite su kepimo milteliais ir palikite 15 minučių atvėsti. Į mišinį įmuškite kiaušinius, išmaišykite
, supilkite miltus ir išminkykite tirštą tešlą. Supilkite tešlą ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos
. 180-200 laipsnių temperatūroje pyragą kepkite 5-7 minutes.
Kremui grietinę sumaišykite su cukraus pudra. Smulkiai supjaustykite konservuotus persikus ir įmaišykite juos į kremą
. Iš torto išpjaukite nedidelį ploną stačiakampį, likusią torto dalį supjaustykite kvadratėliais 2×2 cm.
Dalį kremo supilkite į dubenį, ten sudėkite pusę visų torto kvadratėlių.
Gilų indą uždenkite maistine plėvele ir patepkite kremu, išdėliokite kreme išmirkytus kvadratėlius
.
Antroji kremo dalis taip pat sumaišoma su likusiais kvadratėliais ir dedama į indą kaip antrasis sluoksnis.
Torto viršų uždenkite maistine plėvele ir palikite jį šaldytuve 8 valandoms.
Praėjus 8 valandoms, apverskite indą aukštyn kojomis ant plokščios lėkštės ir nuimkite plėvelę
nuo
viršaus
.
Nuimkite foliją nuo torto ir apibarstykite jį trupiniais.
Iš šaldytuvo „Medovik” iš karto galima patiekti į stalą. Gaunasi skanus neįprastas „Medovik” su konservuotais persikais.