Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Subtilus kaip debesys. Skanūs kriauklės su nuostabiu įdaru: paprastas receptas per 15 minučių.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainių istorija siekia kelis tūkstantmečius. Pirmą kartą sausainiai paminėti senovės civilizacijose, pavyzdžiui, Senovės Egipte ir Romos imperijoje. Tais laikais sausainiai buvo ploni plokšti kepiniai iš miltų ir vandens, kurie buvo kepami ant karštų akmenų arba pelenuose.

Laikui bėgant sausainių receptai darėsi vis įvairesni. Viduramžių Europoje sausainiai tapo populiariu šventinio stalo patiekalu. Jie buvo gaminami iš kvietinių miltų, cukraus, medaus ir prieskonių

. Įvairios šalys turėjo savo unikalius sausainių receptus, kurie skyrėsi forma, dydžiu ir skoniu. XVIII a.

Europoje pradėti kurti pirmieji konditerijos fabrikai, kuriuose sausainiai buvo gaminami pramoniniu mastu.

Paruoškime naminių sausainių kriaukleles savo rankomis.

Tešlos ingredientai:

  • Miltai – 380 g;
  • Sviestas – 200 g;
  • Kiaušinių tryniai – 4 vnt;
  • Druska – 1/3 šaukštelio.
  • grietinė – 100 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Kiaušinių baltymai – 4 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Vanilinis cukrus – 8 g;
  • citrinos rūgšties – žiupsnelis;
  • Kukurūzų krakmolas – 2 šaukšteliai.

Kriauklės sausainių gaminimas:

Į miltus supilkite šaltą sviestą, miltus sumalkite iki kreminės masės trupinių. Į trupinius įmaišykite trynius, druską ir grietinę, užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą

Rekomenduojame:  Vos 1 puodelis avižinių dribsnių ir 4 skanūs bei sveiki receptai ant jūsų stalo. Sveiki patiekalai kiekvienai dienai

. Tešlą padalykite į 30 dalių, suformuokite rutuliukus. Kamuoliukus uždenkite celofanu ir 30 minučių dėkite į šaldiklį.

Нежные, как облака. Вкусные ракушки с изумительной начинкой: простой рецепт за 15 минут

Cukrų, vanilinį cukrų ir kukurūzų krakmolą supilkite į dubenį su kiaušinių baltymais ir supilkite citrinos rūgštį. Baltymus plakite mikseriu, kol taps blizgiai balti

. Iš šaldytų rutuliukų iškočiokite plonus paplotėlius ir į kiekvieną įdėkite po šaukštelį įdaro.

Нежные, как облака. Вкусные ракушки с изумительной начинкой: простой рецепт за 15 минут

Užspauskite įdarą bandelių viduje, priešingus galus suspausdami.

Нежные, как облака. Вкусные ракушки с изумительной начинкой: простой рецепт за 15 минут

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite sausainius 200 laipsnių temperatūroje 10 minučių.

Нежные, как облака. Вкусные ракушки с изумительной начинкой: простой рецепт за 15 минут

Į įdarą taip pat galite įberti smulkintų graikinių riešutų, kad skonis būtų įdomesnis.

Нежные, как облака. Вкусные ракушки с изумительной начинкой: простой рецепт за 15 минут

Iškepusius sausainių apvalkalus apibarstykite cukraus pudra.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *