Sekite mus Facebook'e!
Citrinų pyragas – skanus ir aromatingas patiekalas, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Dėl švelnios tekstūros, saldžiarūgščio skonio ir citrusinių vaisių aromato jis yra laukiamas ant bet kurio stalo.
Citrinų pyragas turi turtingą istoriją, siekiančią gilią praeitį.
Manoma, kad pirmieji citrinų pyragai pasirodė viduramžiais, kai dėl kryžiaus žygių Europoje atsirado citrinų.
Nuo to laiko šio pyrago receptas patyrė daugybę pokyčių ir variacijų, tačiau pagrindinis jo ingredientas – citrinos – išliko nepakitęs.
Skirtingos kultūros citrinų pyragą ruošia
savaip. Papasakosime, kaip citrinų pyragą ruošiame mes.
Ingredientai: citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos, citrinos:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Pienas – 100 ml;
- Cukrus – 180 g;
- Sviestas – 150 g;
- Pusės citrinos sultys;
- citrinos žievelė;
- Druska – žiupsnelis;
- Kepimo soda – 1 šaukštelis;
- Miltai – 300 g.
Fondano ingredientai:
- Sudedamosios dalys: pusės citrinos sultys;
- kondensuotas pienas – 150 g.
Citrininio pyrago paruošimas:
Į dubenį su cukrumi suberkite citrinos žievelę ir sumalkite sudedamąsias dalis. Tada į cukrų sudėkite sviestą, trinkite 2-3 min.
Į cukraus ir sviesto mišinį po vieną įmuškite kiaušinius, išmaišykite. Į mišinį supilkite citrinų sultis, išmaišykite, supilkite miltus. Į miltus suberkite druską ir sodą, išminkykite minkštą, elastingą tešlą
. Į tešlą supilkite pieną, išmaišykite ir sudėkite į pergamentu išklotą kepimo indą.
Tešlą paskleiskite ant paviršiaus, tada kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 min. Tuo metu
paruoškite fondiu, sumaišykite citrinos sultis su kondensuotu pienu. Paruoštą pyragą padenkite fondanu.
Pyragą taip pat galite apibarstyti citrinos žievele. Kai fondanas ant citrininio pyrago sustings, jį galima patiekti su arbata.
