Sekite mus Facebook'e!
Močiutė mane dažnai lepindavo tokiais puriais paplotėliais, kepdavo juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku būdavo palaukti, kol jie šiek tiek atvės… Dabar tokius paplotėlius kepu savo šeimai, kuriais jie nepaprastai džiaugiasi!
Paplotėliai su kefyru ir įdaru
TEŠLOS INGREDIENTAI
500 ml bet kokio riebumo kefyro
1 arb. š. sodos
1 kiaušinis
2 valg. š. augalinio aliejaus
500–550 g miltų
50 g sviesto
druskos pagal skonį
ĮDARO INGREDIENTAI (JŪSŲ PASIRINKIMAS)
dešrelės arba kumpis su sūriu
troškinti grybai
troškinti kopūstai
bulvių košė varškė
su žolelėmis
PARUOŠIMAS
Sumaišykite kefyrą su soda (galite jos palikti). Įmuškite kiaušinį ir augalinį aliejų.
Persijokite miltus ir supilkite į skystą masę. Minkykite minkštą tešlą. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Pabarstykite ją miltais ir, uždengę rankšluosčiu, palikite pakilti 10 minučių.
Tešlą paplotėliams iškočiokite į virvelę ir supjaustykite į 8-9 gabalėlius. Gabalėlius, lengvai pabarstytus miltais, iškočiokite į mažojo piršto storio paplotėlius. Į centrą dėkite iš anksto paruošto įdaro, suspauskite kraštus, paspauskite ir šiek tiek išlyginkite ranka. Vėl palikite 2-3 minutėms.
Kol paplotėliai ilsisi, įkaitinkite keptuvę, užpildami ant jos šiek tiek augalinio aliejaus. Tada apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių po dangčiu.
Ištirpinkite sviestą. Kiekvieną paruoštą paplotėlį patepkite sviestu viršuje, galite pabarstyti druska. Sudėkite juos vieną ant kito, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10-15 minučių.
Neįprastai apetitiški, gardūs ir purūs paplotėliai: keptuvėje po dangčiu jie tiesiogine prasme sprogsta! Beje, šį skanėstą galima paruošti ir be įdaro, ir netgi saldų, tereikia į tešlą įberti porą šaukštų cukraus arba pabarstyti juo jau paruoštus paplotėlius.
