Sekite mus Facebook'e!
Kefyro bandelės yra vienas populiariausių kepimo namuose variantų, kuriame dera paprastas paruošimas, lengvai prieinami ingredientai ir minkšta, puri galutinio produkto tekstūra. Tokios bandelės ypač vertinamos dėl to, kad joms nereikia sudėtingų technologinių metodų ir tinka tiek saldūs, tiek neutralūs ar net sūrūs įdarai. Kefyrinės
bandelės gali būti labai įvairios – nuo paprastų keksiukų be įdaro iki pyragų su uogiene, varške, sūriu ar mėsa. Juos galima kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje, todėl receptas yra universalus ir patogus bet kurioje virtuvėje.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kefyras – 180 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Soda – šaukštelis;
- acto – 9 %;
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai.
Kefyro bandelių paruošimas:
Išmaišykite kefyrą su kiaušiniu, įberkite druskos ir cukraus. Į šaukštą suberkite sodą su actu, supilkite mišinį į kefyrą ir išmaišykite
. Į mišinį
supilkite
augalinį aliejų, suberkite miltus ir užminkykite elastingą minkštą tešlą. Palikite tešlą šiltai po celofanu 20 minučių.
Tešlą iškočiokite plonu stačiakampiu sluoksniu, patepkite ištirpintu sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį, užspauskite kraštus ir
supjaustykite ritinį nedideliais 1-2 cm storio kukulaičiais.
Dėkite kukulius į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Iškepusias bandeles galima apibarstyti cukraus pudra. Tai paprastas ir sotus pusryčių patiekalas.
