Sekite mus Facebook'e!
Obuolių suktinukas – išskirtinis ir aromatingas patiekalas, galintis tapti bet kokio stalo puošmena.
Obuolių suktinukas – tai subtilus plonos tešlos ir sultingo obuolių įdaro derinys
.
Šis patiekalas idealiai tinka arbatos vakarėliui su šeima ar draugais. Jį galima gaminti su šviežiais ar keptais obuoliais arba į jį pridėti cinamono, kuris suteikia vyniotiniui ypatingo skonio
. Pasigaminkime gardų obuolių vyniotinį kartu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 5 vnt;
- Cukrus – 150 g;
- Miltai – 150 g;
- Vanilinas – žiupsnelis;
- druskos – žiupsnelis;
- Obuoliai – 700 g;
- cinamonas.
Obuolių vyniotinio paruošimas:
Obuolius nulupkite nuo žievelės, sutarkuokite stambia tarka iki šerdies. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos tarkuotus obuolius, paskleiskite juos paviršiuje.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir vaniliną ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Į mišinį supilkite miltus ir atsargiai išmaišykite mentele.
Jei norite, obuolių viršų pabarstykite cinamonu
.
Supilkite tešlą ant obuolių sluoksnio, paskirstydami ją po visą paviršių
. 20 minučių kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje. Palikite biskvitą šiek tiek atvėsti, tada susukite į ritinėlį ir nuimkite pergamentą.
Palikite suktinuką atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra. Taip paruošite gardų saldų obuolių suktinuką prie arbatos.
