Sekite mus Facebook'e!
Mano šeima pirmųjų patiekalų nelabai mėgsta, todėl nuolat tenka ieškoti naujų ir įdomių sriubų receptų, kad pripratinčiau tinkamai maitintis. Šią vištienos sriubą su sūrio rutuliais jie valgo su dideliu malonumu, pasirodo labai soti ir skanu.
Ingredientai
Vanduo arba vištienos sultinys
2,5 litro
Svogūnai
1 vnt
Morkos
1 vnt
Bulvė
5 vnt
Aliejus
4 valg.
Druska
paragauti
Pipirai
paragauti
Žalia
paragauti
Norėdami pagaminti sūrio rutuliukus:
Olandiškas sūris
100 g
Miltai
120 g
Sviestas
2 valg.
Druska
paragauti
Sriuba su sūrio rutuliais: virimo procesas
Sūrio rutuliukams sūrį sutrinkite ant smulkios trintuvės, sumaišykite su sviestu ir miltais, druska pagal skonį. Tešla turi būti minkšta, iš jos lengvai suformuokite mažus rutuliukus, sudėkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Bulves supjaustome kaip ir sriubas, sumetame į puodą su vandeniu arba sultiniu.
Svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais, sutarkuotas morkas troškiname saulėgrąžų aliejuje ir dedame į sriubą.
Pagardinkite druska ir pipirais, virkite sriubą, kol bulvės beveik iškeps.
Suberkite sūrio rutuliukus ir užvirus virkite 10 min., įmesdami lauro lapelį.
Pabaigoje sriubą apibarstykite smulkintais žalumynais, pavirkite porą minučių ir nukelkite nuo viryklės.
Šią sriubą patiekiu su grietine, pasirodo labai skani.
