Sekite mus Facebook'e!
Sovietinės salotos yra tam tikras NVS šalių virtuvės reiškinys. Tokios salotos gaminamos iš paprastų ingredientų, dažnai labai nebrangių. Žmonės stengdavosi gaminti salotas iš to, ką vasarą susirinkdavo darže. Dažnai Sovietų Sąjungos salotose naudodavo marinuotus agurkus, žuvį ir daug majonezo
. Dabar sovietinės salotos pasitraukia į antrą planą, nes į kulinariją atėjo nauji patiekalai. Pavyzdžiui, Olivjė dažnai keičiamos Cezario salotomis. Tačiau kartais norisi vėl išbandyti naudingas sovietines salotas. Papasakosime apie salotas „Glotnumas”,
Salotų „Gobšumas” ingredientai:
- jautiena – 300 g;
- svogūnas – vnt;
- morkos – vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- česnako – 4 skiltelės;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- majonezo – 3 valg.
Salotų „Gluttony” paruošimas:
Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų, morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia apkepkite svogūnus. Svogūnai turi tapti minkšti ir šiek tiek auksinės spalvos.
Apkeptus svogūnus sudėkite į salotinę. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, pakepinkite morkas, kol suminkštės, jas taip pat sudėkite į dubenį
. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais, nusiųskite į salotų
dubenį.
Virtą jautieną suplėšykite skaidulomis, įberkite į salotas
. Į salotas sudėkite česnako skilteles, pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.
Rezultatas – turime biudžetines salotas šventiniam stalui.
Jos gali tapti vienu iš aperityvų prieš pagrindinį patiekalą.
