Sekite mus Facebook'e!
Sovietiniai pyragai buvo gaminami pagal GOST’us, kuriuose buvo aiškiai nurodyti visų sudedamųjų dalių kiekiai ir kepimo algoritmas. Kiekvienas pyragas buvo vienodas, bet skanus ir teisingas. Net ir dabar dauguma gamyklų linkusios laikytis senųjų GOST’ų, nes jie suteikia garantiją, kad gaminiai bus kokybiški.
Ilgainiui tortų konditerijos gaminių rinkoje atsirado kur kas daugiau. Atsirado „Napoleonų”, „Prahos”, „Bento” pyragaičių. Šiuolaikinį žmogų sunku nustebinti monotipiniu tortu
. Todėl verta išmokti gaminti naminius tortus kaip SSRS laikais. Pavyzdžiui, galite pasigaminti tortą „Vėžliukas”.
Torto „Vėžliukas” biskvito ingredientai:
- Kiaušinis – 6 vnt;
- Cukrus – 200 g;
- Druska – 1 g;
- Miltai – 270 g.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 20 % – 400 g;
- Kaimo grietinė – 400 g;
- Cukrus – 300 g;
- Vanilinas – 1 g.
Šokoladinio glajaus ingredientai:
- Šokoladas – 100 g;
- Sviestas – 50 g.
Pyrago „Vėžliukas” paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite mikseriu iki purių baltų putų. Iš anksto persijokite miltus ir dalimis supilkite į kiaušinių masę, rankomis užminkykite tirštą tešlą.
Nepatartina tešlą minkyti mikseriu, nes iš biskvito išeis visi oro burbuliukai
.
Kepimo
skardą išklokite
kepimo
pergamentu, ant jo šaukštu dėkite tešlos paplotėlius ir
kepkite juos 180 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių. Į konditerinį maišelį įdėkite antrąją tešlos dalį, ant pergamentu išklotos kepimo skardos pilkite nedidelius sausainius.
Sausainius kepkite taip pat, kaip ir sausainius
.
Kremui abiejų rūšių grietinę, cukrų ir vaniliną sumaišykite mikserio dubenyje iki kreminės konsistencijos.
8 sausainius atidėkite į šalį papuošimui
.
Kiekvieną sausainį apvoliokite grietinėlėje. Ant plokščios lėkštės sudėkite kremu apteptus sausainius, kad susidarytų didelis gumulas
. Gumulą aptepkite likusia grietinėle
.
Į vėžlio kojų, galvos ir uodegos vietas dėkite sausainius papuošimui.
Kriauklę iš apačios į viršų išklokite sausainiais
.
Kriauklės ertmes užpildykite konditeriniame maišelyje likusiu kremu.
Uždenkite tortą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.
Glajui šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje mažais 5-10 sekundžių intervalais. Į šokoladą sudėkite sviestą ir maišykite, kol glajus taps tirštas.
Glajų supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą.
Gausite skanų ir neįprastą tortą „Vėžliukas”. Šio torto puošyba tikrai patiks vaikams.
