Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sovietinis pyragas „Vėžlys”. Lengva pagaminti: skanus kūrybiškas receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sovietiniai pyragai buvo gaminami pagal GOST’us, kuriuose buvo aiškiai nurodyti visų sudedamųjų dalių kiekiai ir kepimo algoritmas. Kiekvienas pyragas buvo vienodas, bet skanus ir teisingas. Net ir dabar dauguma gamyklų linkusios laikytis senųjų GOST’ų, nes jie suteikia garantiją, kad gaminiai bus kokybiški.

Ilgainiui tortų konditerijos gaminių rinkoje atsirado kur kas daugiau. Atsirado „Napoleonų”, „Prahos”, „Bento” pyragaičių. Šiuolaikinį žmogų sunku nustebinti monotipiniu tortu

. Todėl verta išmokti gaminti naminius tortus kaip SSRS laikais. Pavyzdžiui, galite pasigaminti tortą „Vėžliukas”.

Torto „Vėžliukas” biskvito ingredientai:

  • Kiaušinis – 6 vnt;
  • Cukrus – 200 g;
  • Druska – 1 g;
  • Miltai – 270 g.

Kremo ingredientai:

  • Grietinė 20 % – 400 g;
  • Kaimo grietinė – 400 g;
  • Cukrus – 300 g;
  • Vanilinas – 1 g.

Šokoladinio glajaus ingredientai:

  • Šokoladas – 100 g;
  • Sviestas – 50 g.

Pyrago „Vėžliukas” paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską ir cukrų, išplakite mikseriu iki purių baltų putų. Iš anksto persijokite miltus ir dalimis supilkite į kiaušinių masę, rankomis užminkykite tirštą tešlą.

Rekomenduojame:  Labai skanios korėjietiškos morkos

Nepatartina tešlą minkyti mikseriu, nes iš biskvito išeis visi oro burbuliukai

.

Kepimo

skardą išklokite

kepimo

pergamentu, ant jo šaukštu dėkite tešlos paplotėlius ir

kepkite juos 180 laipsnių temperatūroje 7-10 minučių. Į konditerinį maišelį įdėkite antrąją tešlos dalį, ant pergamentu išklotos kepimo skardos pilkite nedidelius sausainius.

Sausainius kepkite taip pat, kaip ir sausainius

.

Советский торт "Черепаха". Простой в исполнении: вкусный креативный рецепт

Kremui abiejų rūšių grietinę, cukrų ir vaniliną sumaišykite mikserio dubenyje iki kreminės konsistencijos.

8 sausainius atidėkite į šalį papuošimui

.

Kiekvieną sausainį apvoliokite grietinėlėje. Ant plokščios lėkštės sudėkite kremu apteptus sausainius, kad susidarytų didelis gumulas

. Gumulą aptepkite likusia grietinėle

.

Советский торт "Черепаха". Простой в исполнении: вкусный креативный рецепт

Į vėžlio kojų, galvos ir uodegos vietas dėkite sausainius papuošimui.

Kriauklę iš apačios į viršų išklokite sausainiais

.

Kriauklės ertmes užpildykite konditeriniame maišelyje likusiu kremu.

Советский торт "Черепаха". Простой в исполнении: вкусный креативный рецепт

Uždenkite tortą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą porai valandų.

Glajui šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje mažais 5-10 sekundžių intervalais. Į šokoladą sudėkite sviestą ir maišykite, kol glajus taps tirštas.

Glajų supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite tortą.

Rekomenduojame:  Pamirškite mieles. Purūs varškės pyragai: receptas per kelias minutes

Советский торт "Черепаха". Простой в исполнении: вкусный креативный рецепт

Gausite skanų ir neįprastą tortą „Vėžliukas”. Šio torto puošyba tikrai patiks vaikams.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *