Sekite mus Facebook'e!
Šį pyragą ne tik nesunku paruošti, bet jis taip pat būna labai skanus ir gražus.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
cukraus, 100 g;
– miltų, 280 g;
– druskos, žiupsnelis
; – kakavos, 60 g; –
sviesto, 180
g.
Įdarui paruošti reikės:
–
varškės, 350 g;
– kiaušinių, 3 vnt;
– cukraus, 70 g;
– grietinės, 70 g;
– kukurūzų krakmolo, 20-40 g.
Kepimo procesas
Sviestą įdėkite į šaldymo kamerą 15 min.
Varškę suplakite blenderiu kartu su kitais įdarui skirtais produktais
. Miltus ir kakavą sumaišykite, persijokite ir sumaišykite su druska bei cukrumi.
Į sausą mišinį įtrinkite sviestą ir viską rankomis sumalkite į trupinius.
Formą išklokite pergamentu ir ant dugno supilkite 23 trupinių, padarydami šonus.
Sudėkite varškę ir užberkite likusiais trupiniais
. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.
Atvėsinkite pyragą formoje, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Patarimas: jei gaunasi per skysta varškė, galima įdėti daugiau krakmolo arba paimti abrikosų, susmulkinti juos blenderiu ir sumaišyti su varške – tai išbandyta ir gaunasi labai skanu, įdaras neišteka. Tik prieš dėdami į formą, palikite masę pastovėti apie 30 min. Pyragą kepkite 22 cm skersmens formoje.
