Sekite mus Facebook'e!
Šokoladinis pyragas – tai nuo vaikystės visiems pažįstamos kulinarinės klasikos įsikūnijimas. Dėl turtingo skonio, intensyvaus aromato ir švelnios tekstūros jis yra vienas mėgstamiausių desertų pasaulyje. Šokoladinio torto pagrindą sudaro kakavos arba juodasis šokoladas, kuris suteikia plutai gilų, sodrų skonį su būdingu kartumu
. Kremai gali būti įvairūs – nuo kreminio šokolado iki ganšo, plaktų putėsių ar grietinės sluoksnių. Toks tortas dažnai puošiamas glajumi, drožlėmis, riešutais ar šviežiomis uogomis, todėl yra ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus.
Šokoladinis tortas tinka bet kokioje aplinkoje – ar tai būtų šventė, ar namų vakaras prie arbatos puodelio, ar dovana mylimam žmogui.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 180 g;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kefyro – 200 ml;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- miltai – 160 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- kakava – 2 valg. šaukštai.
Kremo ingredientai:
- grietinėlė 33% – 300 ml;
- virinto sutirštinto pieno – 300 g;
- šokolado – 30 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, kruopščiai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps ir masė pabals. Į masę
supilkite
kefyrą ir augalinį aliejų, išmaišykite
. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite sausainių tešlą be gumuliukų. Įmaišykite į tešlą kakavą ir toliau minkykite, tada supilkite tešlą į kepimo formą.
Uždenkite tešlą folija ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių. Nuimkite nuo biskvito išgaubtą viršų, susmulkinkite jį mikseriu
. Padalykite biskvitą į tris vienodus pyragėlius
.
Kremui virintą sutirštintą pieną suplakite su grietinėle
. Kiekvieną biskvitą aptepkite
kremu
ir sumontuokite tortą. Torto šonus ir viršų aptepkite kremu, o viršų pabarstykite biskvito trupiniais.
Iškepusį tortą 3-4 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Gausite gardų šokoladinį naminį tortą.
