Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šokoladinis pyragas, kurį gaminsite kasdien. Paprastas ir skanus receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šokoladinis pyragas – tai nuo vaikystės visiems pažįstamos kulinarinės klasikos įsikūnijimas. Dėl turtingo skonio, intensyvaus aromato ir švelnios tekstūros jis yra vienas mėgstamiausių desertų pasaulyje. Šokoladinio torto pagrindą sudaro kakavos arba juodasis šokoladas, kuris suteikia plutai gilų, sodrų skonį su būdingu kartumu

. Kremai gali būti įvairūs – nuo kreminio šokolado iki ganšo, plaktų putėsių ar grietinės sluoksnių. Toks tortas dažnai puošiamas glajumi, drožlėmis, riešutais ar šviežiomis uogomis, todėl yra ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus.

Šokoladinis tortas tinka bet kokioje aplinkoje – ar tai būtų šventė, ar namų vakaras prie arbatos puodelio, ar dovana mylimam žmogui.

Biskvito ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • cukraus – 180 g;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • kefyro – 200 ml;
  • augalinis aliejus – 80 ml;
  • miltai – 160 g;
  • raugas – 1 šaukštelis;
  • kakava – 2 valg. šaukštai.

Kremo ingredientai:

  • grietinėlė 33% – 300 ml;
  • virinto sutirštinto pieno – 300 g;
  • šokolado – 30 g.
Rekomenduojame:  Prancūzų virtuvės kulinarinis stebuklas: karališkieji eklerai

Šokoladinio pyrago paruošimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, kruopščiai išmaišykite, kol smėlio grūdeliai ištirps ir masė pabals. Į masę

supilkite

kefyrą ir augalinį aliejų, išmaišykite

. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite sausainių tešlą be gumuliukų. Įmaišykite į tešlą kakavą ir toliau minkykite, tada supilkite tešlą į kepimo formą.

Uždenkite tešlą folija ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių. Nuimkite nuo biskvito išgaubtą viršų, susmulkinkite jį mikseriu

. Padalykite biskvitą į tris vienodus pyragėlius

.

Kremui virintą sutirštintą pieną suplakite su grietinėle

. Kiekvieną biskvitą aptepkite

kremu

ir sumontuokite tortą. Torto šonus ir viršų aptepkite kremu, o viršų pabarstykite biskvito trupiniais.

Шоколадный торт который вы будете делать каждый день. Простой и вкусный рецепт

Iškepusį tortą 3-4 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Gausite gardų šokoladinį naminį tortą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *