Sekite mus Facebook'e!
Šventinės salotos visada turi nustebinti. Deja, nuolat stebinti svečius silke pagal Šubą ir Olivjė nepavyks. Todėl reikia pagalvoti, kaip pagaminti skanių naujų ir neįprastų salotų
. Paprastai daugelis žmonių dėl abejonių dėl naujo patiekalo mieliau sustoja prie klasikos. Staiga jis pasirodys neskanus ir bus per brangus gaminti? Dabar yra daugybė biudžetinių salotų receptų, kuriuos išbandė tūkstančiai virėjų
. Papasakosime, kaip paruošti pūstų salotų su vištiena.
Pūstų salotų su vištiena ingredientai:
- Vištienos krūtinėlės – ½ dalis;
- svogūnas – 1 vnt;
- acto – šaukštelis;
- druskos – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- bulvės – 3 vnt;
- kiaušinis – 3 vnt;
- sūris – 100 g;
- majonezas.
Sluoksniuotų salotų su vištiena paruošimas:
Vištienos krūtinėlę, bulves ir kiaušinius. Šiek tiek atvėsusią virtą krūtinėlę padalykite į skaidulas ir pirmąjį sluoksnį išdėliokite lėkštėje.
Ketvirčiais žiedais supjaustykite svogūną, apibarstykite cukrumi ir druska, užpilkite actu ir verdančiu vandeniu
. 15 min. palikite svogūną marinuotis.
Ant vištienos sluoksnio sudėkite svogūną, prieš tai nuvarvinkite marinatą
.
Svogūnų sluoksnį patepkite majonezu
. Nuluptas bulves sutar
kuokite
stambia tarka ir sudėkite ant svogūnų sluoksnio, taip pat patepkite majonezu. Kiaušinius smulkiai supjaustykite ir sudėkite ant bulvių sluoksnio, patepkite majonezu.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir ant viršaus suformuokite sūrio kepurėlę.
Rezultatas – greitai paruošiamos salotos su vištiena. Tai abipusiai naudingas užkandžių salotų variantas šventei.
