Sekite mus Facebook'e!
Iš pieno produktų, įskaitant varškę, pagaminti kulinariniai gaminiai ilgą laiką negalėjo būti vadinami desertais. Viskas pasikeitė, kai europiečiai iš receptūros pašalino mieles. Kai išnyko mielių skonis, skanėstas tapo labiau panašus į desertinį skanėstą.
Šiandien sausainių su varške lengvai rasite parduotuvių lentynose ir kavinėse. Ir jie ne ką skanesni už naminius kepinius.
Naudodamiesi mūsų receptu galite lengvai ir paprastai paruošti kalną naminių varškės sausainių.
Sudedamosios dalys: 1:
- Miltai – 200-300 g;
- varškės – 400 g;
- sviestas – 200 g;
- cukrus – 7 šaukštai;
- raugo – 10 g.
Paruošimas:
Sviestą ištirpinkite giliame inde. Sudėkite varškę, ingredientus sumaišykite šakute. Pusę miltų ir kepimo miltelių persijokite per sietelį. Sudėkite ingredientus ir užminkykite tešlą. Pagal poreikį įberkite likusius miltus. Dėkite tešlą į maišelį šaldytuve 30 min.
Išimkite ją ir iškočiokite 3 milimetrų storio sluoksniu. Dėl patogumo pabarstykite miltais. Stikline išpjaukite apskritimus.
Kiekvieną apskritimą pamirkykite cukruje ir 2 kartus suvyniokite. Gausite ketvirtadalį apskritimo. Vėl pamirkykite cukruje ir sudėkite ant kepimo skardos
. Siųskite gaminius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, režimu viršus-apačia. Kepkite 10-15 minučių.
Skanėstai paruošti! Gavosi daug varškės sausainių, kurie tikrai patiks visai šeimai.
