Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė yra labai naudinga žuvis, kurią būtinai turėtumėte įtraukti į savo racioną. Skumbrė turi daug vitaminų ir mineralų. Pavyzdžiui, šioje žuvyje gausu omega-3 rūgščių, vitaminų B, A, D, E, C ir K. Skumbrėje gausu mikroelementų, pavyzdžiui, fosforo, kalcio ir magnio.
Žuvis gerai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje ir stimuliuoja smegenų veiklą. Todėl skumbrę reikėtų valgyti bent kartą per savaitę.
Papasakosime, kaip skumbrę skaniai iškepti.
Skumbrės kepimo ingredientai:
- Skumbrė – 2 vnt;
- druskos – 1,5 šaukštelio;
- kalendros – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – 1 šaukštelis;
- paprikos – 1 šaukštelis;
- bulvės – 3 vnt;
- raudonoji paprika – vnt;
- morkų – vnt;
- svogūnai – vnt;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai.
Keptos skumbrės paruošimas:
Iš skumbrės pašalinkite galvą ir uodegą, vidų, padarykite pjūvius skersai skerdenos. Atskirame dubenėlyje sumaišykite druską su kalendra, sausu česnaku ir paprika.
Prieskonių mišiniu apibarstykite abi žuvies puses ir vidų, įtrinkite jį į įpjovimus.
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, išimkite paprikos vidų ir taip pat supjaustykite.
Nuluptas morkas ir svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sumaišykite su bulvėmis bei paprikomis
.
Daržoves pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite džiovintais česnakais
. Daržoves užpilkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Sudėkite daržoves į kepimo formą, sudėkite ten žuvį ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Taip gausite sultingą, aromatingą žuvį su keptų daržovių garnyru.
Tai soti ir sveika vakarienė visai šeimai.
