Sekite mus Facebook'e!
Draniki yra tradicinis Rytų Europos patiekalas, ypač populiarus baltarusių, ukrainiečių ir rusų virtuvėse. Tai bulvių paplotėliai, gaminami iš tarkuotų žalių bulvių, kartais pridedant svogūnų ir miltų, ir kepami, kol įgauna auksinę spalvą.
Draniki dažnai patiekiami karšti, su įvairiais padažais ar priedais, pavyzdžiui, grietine, tarkuotu sūriu, žolelėmis ar net obuolių padažu
.
Jie puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek pagrindiniam vakarienės patiekalui, taip pat gali būti užkandis ant šventinio stalo.
Dranikų populiarumą lemia jų paruošimo paprastumas ir lengvai prieinami ingredientai, todėl jie yra idealus naminio užkandžio variantas
.
Ingredientai: – Draniki, kurie gaminami iš įvairių ingredientų, pvz:
- Bulvės – 1 kg;
- Svogūnai – 2 vnt;
- česnakas – 1 skiltelė;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Džiovinti krapai – 1 šaukštelis;
- Džiovinti česnakai – 1 šaukštelis;
- Džiovintos petražolės – ½ šaukštelio;
- Druska – ⅓ šaukštelio.
Paruošti dražė:
Svogūną sutarkuokite smulkia tarka, bulves nulupkite nuo odelės. Bulves sutarkuokite vidutine tarka į svogūnų mišinį ir iš karto sumaišykite ingredientus
. Mišinį sudėkite ant sietelio ir leiskite nutekėti visai drėgmei, šiuo tikslu mišinį galite gerai nuspausti. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius, sumaišykite su druska, džiovintomis petražolėmis, česnakais ir krapais
. Sudėkite į kiaušinius bulvių ir svogūnų mišinį. Iš dubens nusausinkite nuo daržovių masės nubėgusį skysčio perteklių ir šaukštu surinkite ant dugno nusėdusį krakmolą.
Krakmolą įmaišykite į kiaušinių ir daržovių mišinį, masę sudėkite į dubenį, kuriame liko šiek tiek krakmolo. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, dėkite nedideles porcijas bulvių masės.
4 minutes kepkite blynelius iš abiejų pusių ant vidutinės
ugnies
.
Iškepę blyneliai dedami ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Blynelius galite patiekti su grietine ar kitais padažais pagal skonį.
