Sekite mus Facebook'e!
Čeburekai pažįstami daugeliui Sovietų Sąjungoje gyvenusių žmonių. Tiesa ta, kad šis tiurkų kilmės patiekalas labiausiai išpopuliarėjo būtent SSRS. Čeburekai
buvo gaminami geležinkelio stotyse ir parkuose
.
Tai buvo sotus patiekalas, kurį buvo galima valgyti kaip užkandį. Galima sakyti, kad čeburekai yra vieni pirmųjų gatvės maisto atstovų
. Dabar nuomonė apie čeburekus gana kategoriškai pasikeitusi. Daugelis žmonių mano, kad šis kepinys gali būti nuodingas. Tačiau tinkamai paruošti čeburekai organizmui nepakenks.
Verta pabandyti gaminti čeburekus su cukinijų įdaru
.
Sudedamosios dalys: 1:
- cukinijos – 400 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- špinatai – saujelė;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- bryzos – 150 g;
- pita – 4 lakštai;
- kiaušinis – vnt.
Čeburekų su cukinija gaminimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite, kol taps šviesiai auksinės spalvos. Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite ir palikite 10 minučių.
Iš cukinijos masės išspauskite skysčio perteklių ir sudėkite prie svogūno, kartu pakepinkite. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir špinatus ir sumaišykite su cukinijų ir svogūnų mase.
Plokščia lėkšte supjaustykite pitą apskritimais
.
Kiekvieno plokštainio perimetrą patepkite plaktu kiaušiniu
. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro, toje pačioje vietoje sutarkuokite sūrį.
Priešingus apskritimo galus suriškite ir užspauskite įdarą čeburekų viduje.
Kepkite čeburekus keptuvėje šiek tiek aliejaus, kol paruduos.
Paprasti čeburekai gaunami neminkant tešlos. Svarbiausia šiam receptui neimti per plonos pitos duonos, kitaip čeburekai gali subyrėti.
