Sekite mus Facebook'e!
Pyragai mūsų šalyje žinomi jau gana seniai. Tai patiekalas, kuris buvo patiekiamas bet kokia proga – ar tai būtų laidotuvės, ar vestuvės. Net kai caro dvare buvo sutinkamas koks nors svečias iš užsienio, buvo kepamas didelis purios ir kvapnios tešlos pyragas
. Todėl pirmą kartą apie mūsų šalies pyragus sužinome iš keliautojo užrašų. Vyras nuoširdžiai žavėjosi tuo, kad žmonės įdarą ruošia purioje minkščiausioje tešloje. Apskritai pyragai mūsų šalyje siejami su svetingumu.
Tikriausiai pirmą kartą šios rūšies pyragai buvo iškepti maždaug tuo metu, kai atsirado duona. Tačiau šią teoriją nuolat kuria ir paneigia istorikai
. Paruoškime gardų uogų pyragą kaip desertą arbatos vakarėliui.
Uogų pyrago ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- aviečių – 150 g;
- druskos – žiupsnelis;
- raugo – šaukštelis;
- cukraus – 180 g;
- miltai – 300 g;
- pieno – 200 ml;
- kokoso drožlės – 80 g;
- augalinis aliejus – 120 ml.
Uogų pyrago paruošimas:
Į indą įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir supilkite cukrų. Mikseriu plakite komponentus 5 min.
Tada supilkite į masę augalinį aliejų ir pieną, plakite dar 2-3 min. Į skystį supilkite kokoso drožles, toliau plakite mikseriais 1,5 min.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius, padalykite į porą lygių dalių. Pirmąją miltų dalį supilkite į skystį, išminkykite tešlą. Tada įpilkite antrąją dalį, plakite iki vientisos klampios masės.
Kepimo formą išklokite pergamentu, supilkite tešlą ant paviršiaus ir tolygiai paskirstykite ant dugno. Pabarstykite tešlą iš anksto paruoštomis uogomis, palaukite, kol jos įsigers į tešlą.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių, pyragą kepkite pusvalandį.
Gausite skanų uogų pyragą minkštu vidumi.
Papuoškite pyragą pagal pageidavimą cukraus pudra ir mėtomis.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
