Nekepamas tortas – tikra dovana saldumynų mėgėjams, kurie nenori arba neturi galimybės daug laiko praleisti virtuvėje. Šie konditerijos gaminiai ypač populiarūs dėl savo paprastumo ir ingredientų prieinamumo
. Vos keliais veiksmais galite paruošti išskirtinį desertą, kuris papuoš bet kokią šventę arba tiesiog taps saldžiu skanėstu šeimai ir draugams.
Apskritai tortas be kepimo yra ne tik skanus, bet ir patogus. Tai puikus būdas sukurti neįprastą ir gardų desertą, kuris nepaliks abejingo nė vieno saldumynų mėgėjo.
Sudedamosios dalys: 1:
- Druskos – žiupsnelis;
- Pienas – 1 litras;
- Krakmolas – 120 g;
- Cukrus – 150 g;
- Kakava – 50 g;
- sausainiai – 400 g;
- Vanilinas – žiupsnelis.
Pyrago paruošimas nekepant:
Sumuškite sausainius smulkiais trupiniais. Pieną, vaniliną, druską ir cukrų supilkite į atskirą dubenį ir suplakite
. Į dubenį su suplaktu pienu supilkite krakmolą ir kakavą ir išmaišykite. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies pakaitinkite mišinį iki tirštos konsistencijos
. Į tešlos žiedo dugną supilkite šiek tiek trupinių ir juos sutrinkite. Dalį trupinių užbarstykite ant trupinių, paskirstydami juos po visą paviršių
. Likusius trupinius už
barstykite
ant trupinių paviršiaus ir taip pat sutrinkite. Likusį kremą užtepkite ant trupinių paviršiaus ir šaukštu padarykite raštą.
Iškepusį pyragą taip pat galima apibarstyti kakavos milteliais. Taip gaunamas paprastas kreminis tortas be kepimo.