Sekite mus Facebook'e!
Kopūstų paplotėliai gali būti sveiki, nes juose yra vitaminų, mineralų ir skaidulų. Pavyzdžiui, šiuose kotletuose paprastai būna mažai kalorijų. Dėl to kopūstų kotletai tinka žmonėms, kurie stebi savo svorį. Kopūstų
kotletuose yra daug ląstelienos
.
Ji padeda pagerinti virškinimą ir išvengti vidurių užkietėjimo. Kopūstuose taip pat yra vitaminų C, K, B6, kalio, mangano ir kitų naudingų medžiagų. Jos stiprina imuninę sistemą, gerina medžiagų apykaitą ir širdies bei kraujagyslių sistemos veiklą.
Papasakosime, kaip pasigaminti gardžių kopūstų kotletų
.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: kopūstai – 400 g;
- Įdaras – 600 g;
- Svogūnai – 2 vnt;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Juodieji pipirai – 1/3 šaukštelio;
- Miltai – 5 valg;
- Vanduo – 4 valg. šaukštai;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Kopūstų kotletų paruošimas:
Kopūstus ir svogūnus supjaustykite ne itin smulkiai, susmulkinkite blenderiu iki košės. Į daržovių masę sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pabarstykite paprikos ir juodųjų pipirų.
Rankomis išminkykite vientisą maltos mėsos ir kopūstų mišinio masę. Formuojami kotletai, kurie apvoliojami miltuose
. Keptuvėje augaliniame aliejuje kotletai apkepami iš abiejų pusių, kol paruduoja.
Sudėkite kotletus į kepimo formą, užpilkite vandeniu ir uždenkite folija.
Kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Gauname sultingus ir skanius kopūstų kotletus. Tai geras variantas vakarienei, kai šaldytuve nelieka daug maltos mėsos.
