Sekite mus Facebook'e!
Mano vyras parsivežė šį receptą iš savo kelionės!

Ingredientai:
Lengvai sūdyta lašiša – 70 g
Sviestas – 30 g
Kiaušiniai – 3 vnt.
Juoda duona su sėklomis – 2 riekelės
Suluguni sūrio – 70 g
Grietinėlė 20% – 40 ml
Malti baltieji pipirai – 0,5 arb. šaukštelio Džiovinti
krapai arba petražolės – 2 arb. šaukšteliai
Druska – pagal skonį
Skandinaviškų pusryčių sumuštinių receptas:
pirmiausia giliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, džiovintus krapus arba petražoles, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus pagal skonį. Tada ant stiprios ugnies įkaitinkite sviestą, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir įmuškite kiaušinius. Nepertraukiamai maišydami kiaušinius mentele dvi minutes, supilkite kreminę masę su sūriu. Tada toliau maišykite, kol mišinys taps vientisas. Ant duonos dėkite plaktus kiaušinius, o ant viršaus uždėkite lašišą.
Skanaus!
